Perinteinen upma valmistetaan mannasuurimoista, mutta daliasta eli bulgur-vehnästä valmistettu upma on ravinteikas vaihtoehto perinteiselle. Itse valmistin upman painekattilassa, mutta ajalla voi sen valmistaa myös normaalissa pannussa. Resepti on Intian kuuluisimmalta julkkiskokilta, Tarla Dalalilta.

Tarvitset:

  • 1 ½ dl bulgur-vehnää

  • 1 sipuli

  • 1 porkkana

  • ½ dl herneitä

  • 1 vihreä chili

  • öljyä

  • ½ tl tummia sinapinsiemeniä

  • 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa

  • Maun mukaan suolaa

  • Muutama korianterinlehti koristelua varten

Valmistelut:

  • Pese ja huuhtele bulgur-vehnä.

  • Pilko porkkana ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja chili hienoksi silpuksi.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy painekattilassa. Lisää sinapinsiemenet.

  • Kun sinapinsiemenet alkavat räiskyä pannulla, lisää sipulisilppu, chilisilppu ja inkivääri-valkosipulitahna. Kuullota, kunnes sipuli alkaa olla läpinäkyvää.

  • Lisää porkkanakuutiot, herneet, bulgur-vehnä ja maun mukaan suolaa. Hauduta 3-4 minuutin ajan.

  • Lisää n. 3 dl vettä, sulje kansi ja keitä paineen alla yhteen vihellykseen (n. 5 min. paineen alettua) saakka.

  • Koristele valmis upma tuoreella korianterilla.