Hei vaan lukijoille!

Tä

mä

on ensimmä

inen blogini, jossa esittelen lä

hinnä

intialaisia kasviruoka-reseptejä

, joita olen oppinut intialaiselta perheeltä

ni tä

ä

lla asuessani. Toivoisin, että reseptini hyödyttäisivät muita kasvissyöjiä ja Intia-faneja, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan, miten autenttista intialaista ruokaa valmistetaan. Vaihdan myos mielelläni muitakin kasvisruoka-, jälkiruoka - ja leivonnaisreseptejä.

Nyt blogini nimeen Garam Masala. Länsimaissa usein tormää curry-mausteeseen intialaisen ruoan yhteydessa, mutta itse en ole tätä maustetta nähnyt Intiassa ollenkaan. Vaikka Intian ruokakulttuurit vaihtelevat kovasti eri alueiden mukaan, pohjois-Intian keittioitä yhdistää Garam masala - mausteseoksen käytto, joka antaa intialaiselle ruoalle sen tyypillisen maun - tätä makua voi kuvailla vain sita maistamalla. 'Garam' tarkoittaa kuumaa eli tulista, ja 'masala' tarkoittaa maustetta. Intialaista ruokaa kun ei olisi ilman mausteita!

Toivottavasti reseptejäni voi muuntaa helposti myos suomalaiseen kotikäyttöön ja toivon, etta viihdytte blogissani!