Idean makoisaan pastavuokaan sain Kirsin keittiöstä. Muutin reseptiä hieman kasviskeittiöön sopivaksi. Tämä on perusresepti tomaattikastikkeella, mutta kastikkeeseen voisi hyvin lisätä liotettua, ruskistettua soijarouhetta ja/tai keitettyjä kasviksia. Maustoimme kastikkeen oman parvekkeen italialaisilla yrteillä. Paistos maistuu hyvältä raikkaan salaatin kera.
Tarvitset:
- 100g pastaa (esim. penne t. makaroni)
- 1 sipuli
- 3-4 tomaattia
- 3-4 valkosipulin kynttä
- Nokare voita
- 2-3 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl maitoa
- Juustoraastetta
- 1/2 dl tomaattisosetta
- 75g sulatejuustoa
- Maun mukaan suolaa
- Mausteeksi oreganoa, basilikaa, pizzamaustetta jne.
- ½ kasvisliemikuutio
- Oliiviöljyä
Valmistelut:
- Keitä pasta ‘al dente kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.
- Kuutioi tomaatti pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli silpuksi.
- Paloittele sulatejuusto pieniksi kuutioiksi, jotta se sulaa nopeammin.
Valmista tomaattikastike:
- Ruskista sipuli kevyesti pannulla öljyssä.
- Lisää tomaattikuutiot, ja hauduta keskilämmöllä parin minuutin ajan.
- Lisää tomaattisose ja mausta yrteillä, suolalla ja pippurilla.
- Kaada sekaan sulatejuustokuutiot ja paista keskilämmöllä, kunnes juusto on sulanut.
Valmista maitokastike:
- Sulata voi kattilassa. Lisää jauho, ja sekoita nopeasti puukauhalla.
- Ala lisätä maitoa vähitellen samalla sekoittaen.
- Kiehuta maito, ja kun se alkaa olla sakeaa, ota kattila pois liedeltä.
- Lisää halutessasi kastikkeeseen juustoraastetta.
Valmista paistos:
- Lisää keitetty pasta tomaattikastikkeen joukkoon.
- Kaada pasta vuokaan, ja kaada maitokastiketta päälle.
- Peitä hyvin juustoraasteella, ja paista 200 asteessa, kunnes juusto on sulanut ja paistos alkaa saada kaunista väriä (20-30 min.)
Kommentit