Idean makoisaan pastavuokaan sain Kirsin keittiöstä. Muutin reseptiä hieman kasviskeittiöön sopivaksi. Tämä on perusresepti tomaattikastikkeella, mutta kastikkeeseen voisi hyvin lisätä liotettua, ruskistettua soijarouhetta ja/tai keitettyjä kasviksia. Maustoimme kastikkeen oman parvekkeen italialaisilla yrteillä. Paistos maistuu hyvältä raikkaan salaatin kera.

 

Tarvitset:

  • 100g pastaa (esim. penne t. makaroni)

  • 1 sipuli

  • 3-4 tomaattia

  • 3-4 valkosipulin kynttä

  • Nokare voita

  • 2-3 rkl vehnäjauhoja

  • 2 dl maitoa

  • Juustoraastetta

  • 1/2 dl tomaattisosetta

  • 75g sulatejuustoa

  • Maun mukaan suolaa

  • Mausteeksi oreganoa, basilikaa, pizzamaustetta jne.

  • ½ kasvisliemikuutio

  • Oliiviöljyä

Valmistelut:

  • Keitä pasta ‘al dente kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.

  • Kuutioi tomaatti pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli silpuksi.

  • Paloittele sulatejuusto pieniksi kuutioiksi, jotta se sulaa nopeammin.

Valmista tomaattikastike:

  • Ruskista sipuli kevyesti pannulla öljyssä.

  • Lisää tomaattikuutiot, ja hauduta keskilämmöllä parin minuutin ajan.

  • Lisää tomaattisose ja mausta yrteillä, suolalla ja pippurilla.

  • Kaada sekaan sulatejuustokuutiot ja paista keskilämmöllä, kunnes juusto on sulanut.

Valmista maitokastike:

  • Sulata voi kattilassa. Lisää jauho, ja sekoita nopeasti puukauhalla.

  • Ala lisätä maitoa vähitellen samalla sekoittaen.

  • Kiehuta maito, ja kun se alkaa olla sakeaa, ota kattila pois liedeltä.

  • Lisää halutessasi kastikkeeseen juustoraastetta.

Valmista paistos:

  • Lisää keitetty pasta tomaattikastikkeen joukkoon.

  • Kaada pasta vuokaan, ja kaada maitokastiketta päälle.

  • Peitä hyvin juustoraasteella, ja paista 200 asteessa, kunnes juusto on sulanut ja paistos alkaa saada kaunista väriä (20-30 min.)