Intialaiseen tapaan täytetyt herkkusienet.
Näihin pikkunaposteltaviin törmää usein paikallisisissa illanviettopaikoissa. Ovat kyllä todella maukkaita ja näitä menee useampi ihan huomaamatta. Täydellistä illanistujaisruokaa siis.
Sienet voi täyttää oman maun mukaan perunalla, paneerilla tai jollakin hyvällä maustetulla tuorejuustolla ja miksei Mustapekkakin kävisi.
Tarvitset:
- 12 tuoretta herkkusientä
- 1 sipuli
- 3-5 valkosipulin kynttä
- Pätkä tuoretta inkivääriä
- 1 dl mozzarellaa
- ½ dl chilituorejuustoa
- 1 tl garam masalaa
- Suolaa ja pippuria
- öljyä
Valmistelut:
- Puhdista sienet ja irrota kannat pois.
- Aseta sienet muffinivuokaan, ja silppua sienten kannat pieneksi silpuksi.
- Silppua sipuli.
- Raasta valkosipuli ja inkivääri hienoksi raasteeksi.
- Raasta tai hienonna mozzarella käsin, koostumuksesta riippuen.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Lisää valkosipuli ja inkivääri.
- Ruskista sipuli öljyssä.
- Lisää silputut sienten kannat ja mausteet.
- Paista n. 5 min. ajan. Kaada sieni-sipuliseos kulhoon.
- Lisää mozzarella ja tuorejuusto seokseen ja sekoita hyvin.
- Täytä sienet seoksella, ruiskuta päälle hieman öljyä ja paista uunissa 350 asteessa n. 10-12 min. ajan.
- Tarjoa kuumana naposteltavana.
Kommentit