Maustettuja herneitä.

Illallinen koostui herne-subzista, tomaattiraitasta, chilipikkelistä ja amarkhandista (makea mangojogurtti) paranthojen kera.
Tarvitset:
- 2 dl herneitä
- 1 keltainen chilli
- 1 tl tuoretta inkivääriä
- öljyä
- 1 tl kuminansiemeniä
- 1/3 tl asafoetidaa
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1/4 tl kurkumaa
- 1 tl korianterijauhetta
- 1/2 tl garam masaa
- Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Raasta inkivääri
- Paloittele chili.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla.
- Ruskista kuminansiemenet kevyesti öljyssä.
- Lisää inkivääri ja chili, ja paista niitä hetken aikaa. Sekoita mukaan asafoetida.
- Lisää loput mausteet, ja sekoita hyvin. Paista pannulla n. minuutin ajan.
- Kaada sekaan herneet, paista hetken aikaa, ja anna hautua n. 10 minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä.
- Jos seos kuivuu paistaessa, voi siihen lisätä tilkan vettä tai esim. maustamatonta jogurttia.
Muunnelma:
- Jos haluaa peas subzista miedompaa, voi lisätä ennen maustesekoituksia pienen määrän soseutettua tomaattia ja sipulia ja antaa niiden hautua ennen kuin lisää herneet.
Kommentit