Meillä harvemmin laitetaan kurma-tyylisiä ruokia, mutta yleisön pyynnostä päätin kokeilla valmistaa sellaisen. Kurma on siis kookosmaitoon perustuva kasviskastike, johon voi lisätä mitä tahansa sesongin kasviksia mielensä mukaan. Itse en ole kookos-fani, mutta yllätyin positiivisesti, miten hyvältä tämä kastike maistui. Mietona kastikkeena tämä sopii hyvin myös suomalaiseen makuun.
Kastiketta varten tarvitset:
- Kasviksia esim.
2 perunaa
1 dl herneitä
2 porkkanaa
Kourallinen papuja
- 1,5 dl jogurttia
- 1 tl maissi- tai perunajauhoa
- Maun mukaan suolaa
- Öljyä
Tahnaa varten tarvitset:
- ½ dl kookosrouhetta (tai 25g kookosmaitojauhetta sekoitettuna 1 dl vettä/ tai 1 dl kookosmaitoa) kookosmaitojauho-vesi-yhdistelmä toimi hyvin
- ½ sipulia
- 3-4 valkosipulin kynttä
- 1 vihreä chili
- 1 tl unikonsiemeniä
- Pieni kourallinen cashew-pähkinöitä
- Kourallinen tuoretta korianteria
Valmistelut:
- Kuori ja paloittele kasvikset pieniksi kuutioiksi. Keitä ‘al dente’.
- Valmista tahna esim. blenderissä.
- Sekoita yhteen tahnan ainekset, jogurtti, jauhot sekä maun mukaan suolaa.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Paista jogurtti-tahnaseosta öljyssä parin minuutin ajan.
- Lisää keitetyt kasvikset ja kookosmaito. Hauduta muutaman minuutin ajan.
- Lisää tarvittaessa veden ja mausteiden määrää.
Kommentit