Maharashtrasta kotoisin oleva ruokalaji, joka on nykyään suosittu ’snack’ joka puolella Intiaa. Meillä laitetaan tätä kuitenkin illalliseksi. Pav bhaji koostuu kahdesta osasta: vaaleat pav-sämpylät ja bhaji-vihannesmuhennos. Kätevä ruoka, johon voi sulloa melkein mitä vain vihanneksia kenenkään huomaamatta! ;-)
Tarvitset:
- 6 pav-sämpylää (voi käyttää mitä tahansa pieniä, pehmeitä sämpylöitä)
- 2 perunaa
- 1 vihreä paprika
- 1 iso porkkana
- 1 dl herneitä
- 2 sipulia
- 2-3 isoa tomaattia
- 2-3 vihreätä chiliä
- 6 rkl tomaattipyreetä
- 4-5 rkl voita tai margariinia
- n. 2 dl vettä
- 1 tl inkivääri-valkosipuli-tahnaa
- Maun mukaan suolaa
- 2 rkl tuoretta korianteria
Mausteita:
- 2 tl pav bhaji masala- mausteseosta
- ½ tl chilijauhetta
- 1 tl garam masala-jauhetta
Valmistelut:
- Pilko sipulit ja paprika erikseen pieniksi kuutioiksi ja silppua chilit pieneksi silpuksi.
- Murskaa tomaatit esim. blenderillä.
- Keitä perunat, porkkanat ja herneet pehmeiksi.
- Soseuta perunat, porkkanat ja herneet kevyesti perunasurvimella.
- Paloittele korianteri.
Valmista bhaji:
- Kuumenna voi pannulla.
- Kuullota sipuleita hetken aikaa voissa.
- Lisää paprikat, chilit ja inkivääri-valkosipuli-tahna sipuleiden sekaan, ja paista seosta, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
- Kaada sekaan vihannessose, ja paista seosta hetken aikaa.
- Lisää mausteet, ja sekoita hyvin.
- Kaada sekaan tomaattimurska, ja paista keskilämmöllä parin minuutin ajan.
- Kaada sekaan tomaattipyree sekä maun mukaan suolaa. Paista hetken aikaa.
- Lisää vesi ja anna hautua n. 10 minuutin ajan.
- Koristele seos korianterinlehdillä.
Valmista pav:
- Leikkaa pav-sämpylät puoliksi.
- Paista sämpylät voissa tai margariinissa lämpimällä pannulla.
- Tarjoile bhajin kera.
Kommentit