1909763.jpg

Maharashtrasta kotoisin oleva ruokalaji, joka on nykyään suosittu ’snack’ joka puolella Intiaa. Meillä laitetaan tätä kuitenkin illalliseksi. Pav bhaji koostuu kahdesta osasta: vaaleat pav-sämpylät ja bhaji-vihannesmuhennos. Kätevä ruoka, johon voi sulloa melkein mitä vain vihanneksia kenenkään huomaamatta! ;-)

 

Tarvitset:

  • 6 pav-sämpylää (voi käyttää mitä tahansa pieniä, pehmeitä sämpylöitä)

  • 2 perunaa

  • 1 vihreä paprika

  • 1 iso porkkana

  • 1 dl herneitä

  • 2 sipulia

  • 2-3 isoa tomaattia

  • 2-3 vihreätä chiliä

  • 6 rkl tomaattipyreetä

  • 4-5 rkl voita tai margariinia

  • n. 2 dl vettä

  • 1 tl inkivääri-valkosipuli-tahnaa

  • Maun mukaan suolaa

  • 2 rkl tuoretta korianteria

Mausteita:

  • 2 tl pav bhaji masala- mausteseosta

  • ½ tl chilijauhetta

  • 1 tl garam masala-jauhetta

 

Valmistelut:

  • Pilko sipulit ja paprika erikseen pieniksi kuutioiksi ja silppua chilit pieneksi silpuksi.

  • Murskaa tomaatit esim. blenderillä.

  • Keitä perunat, porkkanat ja herneet pehmeiksi.

  • Soseuta perunat, porkkanat ja herneet kevyesti perunasurvimella.

  • Paloittele korianteri.

Valmista bhaji:

  • Kuumenna voi pannulla.

  • Kuullota sipuleita hetken aikaa voissa.

  • Lisää paprikat, chilit ja inkivääri-valkosipuli-tahna sipuleiden sekaan, ja paista seosta, kunnes sipulit ovat pehmenneet.

  • Kaada sekaan vihannessose, ja paista seosta hetken aikaa.

  • Lisää mausteet, ja sekoita hyvin.

  • Kaada sekaan tomaattimurska, ja paista keskilämmöllä parin minuutin ajan.

  • Kaada sekaan tomaattipyree sekä maun mukaan suolaa. Paista hetken aikaa.

  • Lisää vesi ja anna hautua n. 10 minuutin ajan.

  • Koristele seos korianterinlehdillä.

 

Valmista pav:

  • Leikkaa pav-sämpylät puoliksi.

  • Paista sämpylät voissa tai margariinissa lämpimällä pannulla.

  • Tarjoile bhajin kera.