
Kastikemainen subzi kidneypavuista. Sopii hyvin riisin kanssa.
Tarvitset:
- n. 300 g kidneypapuja
- 3 tomaattia
- 1 sipuli
- 3 rkl tomaattipyreetä
- Öljyä
- Tuoretta korianteria
- Mausteita:
- ½ tl kurkumaa
- 1 tl kuminansiemeniä
- 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
- 1/3 tl asafoetidaa
- 1 ½ tl chilijauhetta
- 2 tl korianterijauhetta
- 2 rkl rajma masala – mausteseosta
- 1 tl garam masalaa
- 1 tl amchooria
- Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Liota kidneypapuja vedessä yön yli.
- Keitä pavut hyvin pehmeiksi vedessä, jossa on kurkumaa ja maun mukaan suolaa. Pehmennä papuja kevyesti perunasurvimella. Säilytä aromikas keitinvesi.
- Soseuta tomaatit ja sipuli yhteen esim. blenderillä. (Ihan oikeaoppisesti kuuluisi soseuttaa ja paistaa ne erikseen, mutta arkipäivänä voi säästää aikaa ja soseuttaa ne yhteen).
Valmistus:
- Lämmitä pannulla sopiva määrä öljyä, ja ruskista siinä kuminansiemenet.
- Lisää inkivääri-valkosipulitahna, ja ruskista se. Lisää vielä asafoetida, ja sekoita hyvin.
- Kaada pannulle tomaatti-sipulisose sekä tomaattipyree, ja sekoita.
- Lisää chilijauhe, korianterijauhe ja rajma masala-seos. Sekoita hyvin, ja anna hautua matalalla lämmöllä niin kauan, kunnes öljy alkaa erottautua soseesta.
- Lisää pavut keitinvesineen ja maun mukaan suolaa. Paista hetken aikaa korkealla lämmöllä.
- Anna hautua n. 10 minuuttia.
- Lisää garam masala ja amchoor. Hauduta vielä kymmenisen minuuttia matalalla lämmöllä. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Lopuksi koristele kastike korianterinlehdillä ja tarjoile riisin kera.
Kommentit