Poori bhaji on tyypillinen ruokalaruoka eri puolilla Intiaa. Puri (poori) on upporasvassa paistettua herkullista leipää – resepti löytyy täältä. Bhaji eli muhennos voidaan valmistaa kastikemaiseksi, jolloin siihen lisätään tomaattia ja vettä. Jos haluaa bhajista ‘kuivan’, voi sen valmistaa ilman tomaatteja ja vettä. Perus-perunaruoka sopii myös hyvin suomalaiseen makuun.
Bhajia varten tarvitset:
- 3 perunaa
- 1 sipuli
- 1 tomaatti
- 2-3 vihreätä chiliä
- Tuoretta korianteria
- Öljyä
- 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
- Mausteita:
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1/3 tl kurkumaa
- 1 ½ tl korianterijauhetta
- 1 tl jeeraa eli juustokuminan siemeniä
- Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Keitä perunat melko pehmeiksi ja kuutioi ne.
- Viipaloi sipuli pitkiksi suikaleiksi.
- Silppua chilli hienoksi silpuksi ja tomaatti kuutioiksi.
- Hienonna korianteri.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Paista jeeraa pannulla, kunnes se alkaa sätkiä.
- Lisää sipulisuikaleet sekä chilimurska. Paista niin kauan, kunnes sipuli on pehmennyt.
- Lisää mausteet, sekoita hyvin ja paista hetken aikaa.
- Lisää tomaatti sekä perunakuutiot. Paista hetken aikaa, mausta suolalla ja lisää n. 1 dl vettä. Anna hautua n. 5 min. ajan.
- Koristele korianterilla ja tarjoa purien kera.
Kommentit