Tabouleh on ihanaa ruokaa suoraan Välimereltä, joka on helppo valmistaa näin kotioloissa. Tällä kertaa lisäsin tabouleh’n appelsiinia tuomaan makeutta ja raikkautta, mutta myös sitruunamehu käy sellaisenaan. Seesaminsiemenet tuovat hieman rapeutta tähän ruokaisaan salaattiin.

 

Tarvitset:

  • 1 ½ dl bulgur-vehnää

  • 2 rkl seesaminsiemeniä

  • 2 tomaattia

  • ½ dl kevätsipulia tai pieni shalottisipuli

  • Tuoretta persiljaa

  • (minttua)

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 1 rkl appelsiinin mehua

  • 1 rkl appelsiinin kuorta

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • Suolaa ja pippuria

 

Valmistelut:

  • Keitä bulgur n. 4 dl vedessä n. 15 min. ajan tai kunnes vehnä on pehmennyt. Jäähdytä hyvin.

  • Paahda seesaminsiemenet pannulla vaaleanruskeiksi.

  • Kuutioi tomaatit.

  • Silppua kevätsipuli ohuiksi renkaiksi tai sipuli hienoksi silpuksi.

  • Silppua yrtit.

  • Purista sitruunan ja appelsiinin mehut. Raasta  appelsiinin kuori.

 

Valmistus:

  • Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja tarjoa kylmänä. Maistuu parhaimmalta pari tuntia levänneenä ennen tarjoilua.