Intialainen hernerisotto.
Tarvitset:
- 3 ½ dl pitkäjyväistä riisiä (esim. basmati)
- 2 pientä sipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- 3 dl herneitä
- 1 dl tuoretta korianteria
- 2 vihreää chiliä
- Öljyä
- Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Pese riisi ja liuota sitä vedessä puolen tunnin ajan. Valuta ja aseta syrjään.
- Keitä herneitä n. 5 min. ajan.
- Pilko sipulit, valkosipulit, chilit sekä korianteri pieneksi silpuksi.
Valmistus:
- Lämmitä öljy
pannulla.
- Lisää valkosipulit ja sipulit, ja kuullota niitä öljyssä parin minuutin ajan.,
- Lisää liotettu riisi, ja paista riisiä matalalla lämmöllä vähän väliä sekoitellen, kunnes riisinjyvät alkavat olla lähes läpikuultavia.
- Kaada sekaan n. 7 dl kuumaa vettä sekä suola. Sekoita hyvin, ja keitä riisiä, kunnes suurin osa vedestä on haihtunut pannulta.
- Alenna lämpöä, ja anna hautua kannen alla, kunnes riisi on melkein valmista.
- Lisää sekaan herneet, korianteri ja chilit, ja sekoita varovasti.
- Paista vielä hetken aikaa, kunnes riisi on valmista. Tarjoa kuumana.
Kommentit