2122220.jpg


Intialainen hernerisotto.

 

Tarvitset:

  • 3 ½ dl pitkäjyväistä riisiä (esim. basmati)

  • 2 pientä sipulia

  • 6 valkosipulinkynttä

  • 3 dl herneitä

  • 1 dl tuoretta korianteria

  • 2 vihreää chiliä

  • Öljyä

  • Maun mukaan suolaa

 

Valmistelut:

  • Pese riisi ja liuota sitä vedessä puolen tunnin ajan. Valuta ja aseta syrjään.

  • Keitä herneitä n. 5 min. ajan.

  • Pilko sipulit, valkosipulit, chilit sekä korianteri pieneksi silpuksi.

 

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla.

  • Lisää valkosipulit ja sipulit, ja kuullota niitä öljyssä parin minuutin ajan.,

  • Lisää liotettu riisi, ja paista riisiä matalalla lämmöllä vähän väliä sekoitellen, kunnes riisinjyvät alkavat olla lähes läpikuultavia.

  • Kaada sekaan n. 7 dl kuumaa vettä sekä suola. Sekoita hyvin, ja keitä riisiä, kunnes suurin osa vedestä on haihtunut pannulta.

  • Alenna lämpöä, ja anna hautua kannen alla, kunnes riisi on melkein valmista.

  • Lisää sekaan herneet, korianteri ja chilit, ja sekoita varovasti.

  • Paista vielä hetken aikaa, kunnes riisi on valmista. Tarjoa kuumana.