1257259705_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pippurimyllyn Sannalle suurkiitokset tästä hauskasta tunnustuksesta!

Kun tämän palkinnon saa niin täytyy tehdä seuraavat 7 kohtaa:
Kiitä sitä jolta sait tunnustuksen
Kopioi kuva ja liitä blogiisi
Laita linkki keneltä sait tunnustuksen
Kerro seitsemän asiaa itsestäsi, mitä muut eivät vielä tiedä
Anna tunnustus seitsemälle
Linkitä nämä blogissasi
Kerro näille seitsemälle tunnustuksesta

Ei ollut helppo tehtävä, mutta ehkä tähän keksin jotakin vielä!

 

1. Olen ollut kasvissyöjä viimeiset kuusi vuotta. Sitä ennen minulle kelpasi niin paahtopaisti kuin pihvikin, vaikka laitoin usein myös kasvisruokaa. Lopulta kasvisruokavalioon minut inspiroi rakas astanga jooga-harrastukseni, ja lopetin lihan syönnin viimenään Intiaan saapuessani ensi kertaa. Ensimmäinen ruokani koneessa oli kanaruoka ja toinen kasvisruoka – sen jälkeen en ole liharuokiin koskenut. En ole katunut tätä päätöstä kertaakaan, sillä kasvisruokavalio on tuntunut kropassa kevyemmältä ja olen nauttinut Intian kasvisruokapaljoudesta täysin rinnoin. Ja toisin kuin monilla muilla, jotka Intiaan matkustavat, vatsani on toiminut paljon paremmin täällä kasvisruokavalion omaksuttuani!

2. Olen asunut Intian lisäksi Englannissa, jossa viihdyin todella hyvin. Nautin Englannissa sen vanhasta arkkitehtuurista, musiikista, muodista, pubikulttuurista, englannin kielestä ja kirjallisuudesta. Englanti onkin minulle kuin toinen kotimaa (vai kolmasko?). Silti kahta asiaa en Englannista kaipaa: sää ja ruoka. Noita ei tarvinne selitellä sen enempää… ;-)

3. Olen herkkusuu, sokerihiiri. Kaipaan suomalaisten kauppojen notkuvia karkkihyllyjä, valikoiman paljoutta ja irtokarkkilaareja. Viis kaloreista ja lisäaineista, karkkeja ilman en voi elää… ne on niitä elämän pieniä nautintoja!

4. Tykkään laittaa ruokaa systemaattisesti, reseptin kanssa. Uudet ruokalajit valmistan tarkasti reseptiä seuraten ja aineksia mitaten, kakut aina reseptin avulla. Keittiön pitää myös olla siisti, jotta pystyn keskittymään ruoanlaittoon. En tykkää laittaa ruokaa esim. sukulaisten keittiöissä, joissa en tiedä tavaroiden sijaintia.

5. Opiskeluaikoina asetin itselleni tiukan ruokabudjetin, muistaakseni 10-15 puntaa kuussa. Kävin ruokakaupassa vain kerran viikossa, ja sallin itselleni ruokakaupassa yhden herkun. Nykyään en jaksa budgetoida, vaan käyn ruokakaupassa aina silloin, kun jotakin puuttuu. Käyn ostoksilla tosin useammin myös siksi, että intialaisista ruokakaupoista harvemmin saa kaiken tarvitsemansa samasta liikkeestä.

6. Opiskeluaikoina olin töissä aidossa italialaisessa ravintolassa. Töiden päätteeksi saimme aina ihanaa ruokaa suoraan ravintolan keittiöstä. Temperamenttisia italialaisia työkavereita tulen tuskin unohtamaan koskaan...

7. Olen kesäihminen. En pidä kylmästä ilmasta, ja värisen heti, kun tuuli puhaltaa, ilmastointi pauhaa tai ikkunasta vetää. Intian ilmasto sopii minulle hyvin… miksiköhän ihmeessä synnyin niin kylmään maahan?

Haastan seuraavaksi seuraavat blogit:

1. Suryacats

2. Intian ihmeitä

3. Kasvisliemessä

4. Do vegetarians eat animal crackers?

5. Cebicin keittiössä

6. Elämää Intiassa

7. Appelsiineja ja hunajaa