1256470185_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mausteinen tomaattihöystö.

Tomaatti esiintyy harvemmin pääruokana, vaikka se onkin useimpien subzien kastikeaines. Minä pidän tomaateista kovasti, joten kokeilin tätä tomaattijalfraizea rotin seuraksi. Helppoa ja hyvää!

Tarvitset:

  • 3 tomaattia

  • 1 sipuli

  • 1 pieni vihreä chili

  • Öljyä

  • Mausteita:

          1 tl sinapinsiemeniä


          1 tl korianterijauhetta


          ½ tl jeeraa (juustokuminajauhetta)


          1/3 tl kurkumaa


          1/3 tl chilijauhetta


          Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Viipaloi sipuli pitkulaisiksi suikaleiksi, tomaatti keskikokoisiksi palasiksi ja chili pieniksi paloiksi. Poista halutessasi chilistä siemenet, jos et pidä tulisesta ruoasta.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Paista sinapinsiemeniä öljyssä, kunnes ne alkavat poksahdella.

  • Lisää sipulisuikaleet, ja ruskista niitä pannulla, kunnes ne ovat pehmeitä.

  • Lisää chili, ja paista hetken aikaa.

  • Kaada sekaan tomaatit sekä loput mausteet. Paista korkealla lämmöllä pari minuutin ajan.

  • Lisää hieman vettä, ja anna hautua muutaman minuutin ajan, kunnes tomaatit ovat pehmenneet ja mausteet imeytyneet kasviksiin.