1241452794_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pitaleipiä valmistin hummuksen kaveriksi Ekun keittiön reseptin avulla. Hiivan korvasin kuivahiivalla, mutta taikina ei lähtenyt nousemaan ja leivistä tuli valitettavan kovia. Maussa ei sinänsä mitään vikaa! Mietin, pitäisikö seuraavan kerran lisätä taikinaan jogurttia - esim. naanit olisivat sopineet hummuksen kaveriksi myös hyvin.

Tähän taikinaan tuli:

  • 2,5 dl vettä

  • Pussillinen kuivahiivaa

  • 1 tl suolaa

  • 2 tl hunajaa

  • 5 dl vehnäjauhoja

  • 2 rkl öljyä

Valmistus:

  • Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

  • Lämmitä vesi ja sekoita siihen suola ja hunaja. Alusta jauhot taikinaan ja leivo kimmoisaksi. Lisää loppuvaiheessa öljy.

  • Anna taikinan kohota – mina kohotin 1 ½ tuntia.

  • Leivo taikina tangoksi ja leikkaa se n. kuuteen osaan. Leivo paloista ohuehkoja ovaalin muotoisia leipiä halkaisijaltaan n. 15 cm.

  • Nosta leivät leivinpaperille uuninpellille ja kohota vielä liinan alla n. puolisen tuntia. Paista leipiä 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.