- 2 keskikokoista munakoisoa
- 2 kesäkurpitsaa
- 1-2 vihreätä paprikaa
- 2 sipulia
- 4-6 tomaattia
- 2-5 valkosipulin kynttä (koosta riippuen)
- Tuoretta persiljaa
- (Tuoretta timjamia ja basilikaa)
- Runsaasti oliiviöljyä
- Suolaa ja pippuria
- Tee tomaatteihin ristiviilto ja keitä niitä kiehuvassa vedessä n. minuutin ajan. Kuori ja kuutioi tomaatit.
- Kuori munakoiso ja kesäkurpitsa, ja suikaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Puolita viipaleet vielä halutessasi.
- Siisti paprika(t) siemenkodasta, kannasta ja siemenistä, ja suikaloi.
- Silppua sipuli hienoksi silpuksi ja hienonna valkosipuli.
- Lämmitä öljy pannulla. Kun öljy on kuumaa, kaada sekaan sipulit. Paista, kunnes sipulit alkavat olla pehmeitä.
- Lisää paprikasuikaleet, ja paista parin minuutin ajan.
- Kaada sekaan munakoisosuikaleet, ja hauduta niin kauan, kunnes ne alkavat pehmetä.
- Lisää kesäkurpitsa, ja hauduta sitä parin minuutin ajan.
- Lisää valkosipulit ja tomaatit. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja parilla persiljanoksalla. Anna hautua kannen alla 1-2 h, välillä sekoittaen.
- Mausta ratatouille lopuksi basilikalla ja persiljalla, ja tarjoa makusi mukaan joko leivän tai riisin kanssa kuumana tai kylmänä.
Kommentit