Tällä kertaa kokeilin kasvispihvien sijaan tehdä pihvejä soijarouheesta. Hesarin ohje toimi muuten hyvin, mutta taikina ei tahtonut pysyä koossa pannulla. Seuraavalla kerralla lisäisin ehkä mannaryynejä ja jonkin sitoja-aineen, esim. kananmunan. Lisäisin ehkä myös enemmän mausteita.

Soijapihvit maistuvat parhaimmilta jonkin kastikkeen kera (kuvassa ruskeaa kastiketta). Lisukkeeksi tein muusin sijaan oliiviöljyssä paistettua kesäkurpitsaa.
Tarvitset:
·         5 dl soijarouhetta
·         5 dl vettä
·         2 rkl soijakastiketta
·         1 porkkana
·         1 sipuli
·         1/3 ruukkua tuoretta basilikaa
·         1/3 ruukkua tuoretta persiljaa
·         1 tl paprikajauhetta
·         1/2 tl mustapippuria
·         7 rkl vehnäjauhoja
 
Valmistus:
  • Pane soijarouhe kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Lisää joukkoon soijakastike ja sekoita. Anna imeytyä.
  • Raasta porkkana ja silppua sipuli, basilika ja persilja. Sekoita silppu ja mausteet soijarouheen sekaan.
  • Lisää jauhot ja sekoita taikinaksi. Lisää tarvittaessa vettä. Jauhojen määrästä riippuu, kuinka hyvin pihvit pysyvät koossa, mutta mitä vähemmän jauhoja, sitä paremmat pihvit.
  • Purista kädessä pieni määrä massaa ensin palloksi ja sitten litteähköksi pihviksi. Paista öljyssä molemmilta puolilta.