Vaalea makeahko kastike cashew-pähkinoistä.

Useimmiten kaju eli cashew esiintyy ruuissa mausteena tai koristeena. Tässä maukkaassa ruokalajissa cashew näyttelee kuitenkin pääosaa. Cashew on muuten kasvissyöjälle mainio proteiininlähde! 

Tarvitset:

  • 1 dl cashew-pähkinöitä
  • 2 dl khovaa l. kiinteää maitoa (voi korvata veteen sekoitetun maitojauheen ja kerman yhdistelmällä)
  • öljyä
  • 2 sipulia
  • 2 kardemumman siementä
  • 3 neilikkaa
  • Parin sentin pituinen pätkä kanelitankoa
  • Maun mukan suolaa
  • 1 rkl rusinoita (parhaiten käyvät vaaleat sultana-rusinat)
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/2 tl garam masalaa
  • 1/2 tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)
  • Lisäksi mausteseosta varten:
  • 1 rkl tuoretta korianteria
  • 1 cm pätkä tuoretta inkivääriä
  • 1-2 vihreätä chiliä
  • 6 kuorittua mantelia


Valmistelut:

  • Liota cashewt vedessä n. 1/2 h ajan.
  • Murenna khova veteen (tai sekoita maitojauhe veteen).
  • Soseuta sipuli hienoksi soseeksi.
  • Soseuta yhteen korianteri, inkivääri, chili ja mantelit.


Valmistus:

  • Ruskista cashewt rasvassa kullanruskeiksi. Aseta syrjään.
  • Lämmitä öljy pannulla. Paista kuminansiemeniä öljyssä hetken ajan. Kaada sekaan kardemumma, neilikka ja kanelitanko. Paista hetken ajan.
  • Lisää pannulle sipulisose. Paista hetken ajan keskilämmöllä.
  • Lisää mausteseos ja sekoita hyvin. Anna hautua, kunnes öljy alkaa irrottautua soseesta.
  • Lisää rusinat, sokeri, suola sekä 1 dl vettä. Kiehuta.
  • Kun seos alkaa kiehua, lisää paahdetut cashewt ja khova. Mausta garam masalalla ja lisää tarvittaessa suolaa.
  • Anna hautua matalalla lämmöllä, kunnes kastike on sakeutunut.
  • Tarjoa kuumana.