Vaalea makeahko kastike cashew-pähkinoistä.
Useimmiten kaju eli cashew esiintyy ruuissa mausteena tai koristeena. Tässä maukkaassa ruokalajissa cashew näyttelee kuitenkin pääosaa. Cashew on muuten kasvissyöjälle mainio proteiininlähde!
Tarvitset:
- 1 dl cashew-pähkinöitä
- 2 dl khovaa l. kiinteää maitoa (voi korvata veteen sekoitetun maitojauheen ja kerman yhdistelmällä)
- öljyä
- 2 sipulia
- 2 kardemumman siementä
- 3 neilikkaa
- Parin sentin pituinen pätkä kanelitankoa
- Maun mukan suolaa
- 1 rkl rusinoita (parhaiten käyvät vaaleat sultana-rusinat)
- 1/2 tl sokeria
- 1/2 tl garam masalaa
- 1/2 tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)
- Lisäksi mausteseosta varten:
- 1 rkl tuoretta korianteria
- 1 cm pätkä tuoretta inkivääriä
- 1-2 vihreätä chiliä
- 6 kuorittua mantelia
Valmistelut:
- Liota cashewt vedessä n. 1/2 h ajan.
- Murenna khova veteen (tai sekoita maitojauhe veteen).
- Soseuta sipuli hienoksi soseeksi.
- Soseuta yhteen korianteri, inkivääri, chili ja mantelit.
Valmistus:
- Ruskista cashewt rasvassa kullanruskeiksi. Aseta syrjään.
- Lämmitä öljy pannulla. Paista kuminansiemeniä öljyssä hetken ajan. Kaada sekaan kardemumma, neilikka ja kanelitanko. Paista hetken ajan.
- Lisää pannulle sipulisose. Paista hetken ajan keskilämmöllä.
- Lisää mausteseos ja sekoita hyvin. Anna hautua, kunnes öljy alkaa irrottautua soseesta.
- Lisää rusinat, sokeri, suola sekä 1 dl vettä. Kiehuta.
- Kun seos alkaa kiehua, lisää paahdetut cashewt ja khova. Mausta garam masalalla ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Anna hautua matalalla lämmöllä, kunnes kastike on sakeutunut.
- Tarjoa kuumana.
Kommentit