
Paneerista valmistettu kastikemainen subzi.
Tarvitset:
· 200 g paneeria
· 3-4 tomaattia
· Sipuli
· Öljyä
· n. 2rkl ruokakermaa
· n. ½ dl tomaattipyreetä
· Mausteet:
1 tl kuminansiemeniä
½ tl asafoetidaa
1 tl inkivääri-valkosipuli-tahnaa
1 ½ tl chillijauhetta
2 tl korianterijauhetta
maun mukaan suolaa
½ tl garam masalaa
½ tl amchooria
· Tuoretta korianteria
Valmistelut:
· Jos paneer-juustoa ei löydy erikoiskaupoista, voi sitä valmistaa myos kotona. Bellavanillan blogista löytyy ohje.
· Soseuta sipuli ja tomaatit yhdessä.
· Paloittele paneer pieniksi kuutioiksi tai suorakulmioiksi (n. 1-1 ½ cm).
· Silppua korianterinlehdet pieneksi silpuksi.
Valmistus:
· Lämmitä pannulla sopiva määrä öljyä, ja käristä kuminansiemeniä varovasti öljyssä, kunnes ne ovat tummanruskeita.
· Lisää varovasti inkivääri-valkosipuli-tahna, ja paista sitä hetken aikaa. Lisää asafoetida ja sekoita mausteet hyvin yhteen.
· Kaada sipuli-tomaattisose pannulle, ja sekoita hyvin. Anna hautua muutaman minuutin ajan keskilämmöllä.
· Lisää seokseen chillijauhe ja korianterijauhe, ja anna seoksen hautua, kunnes öljy alkaa irrottautua soseesta.
· Lisää paneer, tomaattipyree, puolet suolamäärästä ja sopivasti vettä. Sekoita ja anna hautua keskilämmöllä n. 10 minuutin ajan.
· Lisää garam masala, amchoor ja jonkin verran suolaa. Sekoita ja anna hautua matalalla lämmöllä n. 10 minuuttia.
· Lopuksi kaada seokseen kermaa, sekoita hyvin ja koristele korianterinlehdillä.
Kommentit