Tämän reseptin sain ystävältäni Virvalta, joka tapaani pitää italialaisesta ruoasta. Onneksi Bangaloresta löytyy nykyään erikoisliikkeitä kuin sieniä sateella, eikä ricotan ja tomaattien löytäminen tuottanut vaikeuksia - on Namdharis, Spar, Total, Gourmet – Spar esimerkiksi on todella hyvin varustettu ja muistuttaa hyvin paljon suomalaistyylistä markettia, tosin tuotteet eroavat suomalaisista aika paljon. Heiltä löytyi sitten ricottaakin – mitä luksusta!
Pizzataikinaa varten tarvitset:
- 7 g kuivahiivaa
- 1 tl sokeria
- 2 ½ dl haaleaa vettä
- 350g vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 rkl oliiviöljyä
Täytettä varten tarvitset:
- 4 rkl tomaattitahnaa
- 150g ricottaa
- 10 aurinkokuivattua tomaattia
- 1 rkl pizzamaustetta (esim. timjami tai pizzayrtit)
- Maun mukaan suolaa ja pippuria
Valmistus:
- Laita hiiva ja sokeri mittakannuun, kaada sekaan ½ dl vettä ja anna siesta lämpimässä paikassa n. 15 min., kunnes seos alkaa vaahdota.
- Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Paina keskelle kuoppa. Kaada siihen öljy, hiivaseos ja loppu vesi, ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi. Lisää jauhoja tarvittaessa.
- Vaivaa taikinaa jauhoitetulla alustalla, kunnes se on tasaista.
- Laita taikina takaisin kulhoon, peitä voidellulla tuorekelmulla tai kankaalla ja anna siesta n. 30 min, kunnes taikina on noussut kaksinkertaiseksi.
- Ota nostettu taikina kulhosta ja vaivaa vielä 2 min.
- Kauli taikina kiekoksi ja nosta voidellulle uunipellille. Painele sitä vielä kerran tasaiseksi. Taikina ei saisi olla yli ½ cm paksuista, koska se paistettaessa nousee.
- Levitä tomaattitahna tasaisesti pizzapohjalle ja ripottele ricottaa sen päälle pieninä nokareina.
- Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja ripottele pizzapohjalle.
- Ripottele timjami tms. pizzan päälle. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista 200 asteeseen lämmitetyssä uunissa 30 min, kunnes taikina on kullankeltaista ja rapeaa.
Kommentit