Tämän reseptin sain ystävältäni Virvalta, joka tapaani pitää italialaisesta ruoasta. Onneksi Bangaloresta löytyy nykyään erikoisliikkeitä kuin sieniä sateella, eikä ricotan ja tomaattien löytäminen tuottanut vaikeuksia - on Namdharis, Spar, Total, Gourmet – Spar esimerkiksi on todella hyvin varustettu ja muistuttaa hyvin paljon suomalaistyylistä markettia, tosin tuotteet eroavat suomalaisista aika paljon. Heiltä löytyi sitten ricottaakin – mitä luksusta!

Pizzataikinaa varten tarvitset:

 

  • 7 g kuivahiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 ½ dl haaleaa vettä
  • 350g vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä                                                             

Täytettä varten tarvitset:

  • 4 rkl tomaattitahnaa
  • 150g ricottaa
  • 10 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 rkl pizzamaustetta (esim. timjami tai pizzayrtit)
  • Maun mukaan suolaa ja pippuria

 

Valmistus:

 

  1. Laita hiiva ja sokeri mittakannuun, kaada sekaan ½ dl vettä ja anna siesta lämpimässä paikassa n. 15 min., kunnes seos alkaa vaahdota.
  2. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Paina keskelle kuoppa. Kaada siihen öljy, hiivaseos ja loppu vesi, ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi. Lisää jauhoja tarvittaessa.
  3. Vaivaa taikinaa jauhoitetulla alustalla, kunnes se on tasaista.
  4. Laita taikina takaisin kulhoon, peitä voidellulla tuorekelmulla tai kankaalla ja anna siesta n. 30 min, kunnes taikina on noussut kaksinkertaiseksi.
  5. Ota nostettu taikina kulhosta ja vaivaa vielä 2 min.
  6. Kauli taikina kiekoksi ja nosta voidellulle uunipellille. Painele sitä vielä kerran tasaiseksi. Taikina ei saisi olla yli ½ cm paksuista, koska se paistettaessa nousee.
  7. Levitä tomaattitahna tasaisesti pizzapohjalle ja ripottele ricottaa sen päälle pieninä nokareina.
  8. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja ripottele pizzapohjalle.
  9. Ripottele timjami tms. pizzan päälle. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista 200 asteeseen lämmitetyssä uunissa 30 min, kunnes taikina on kullankeltaista ja rapeaa.