1724934.jpg

Kasvispullat tomaattikastikkeessa.  

 

Tarvitset:

·        3 palaa pehmeää vaaleaa leipää

·        2 perunaa

·        Vettä leivän pehmentämistä varten

·        1 tl chillijauhetta

·        Suolaa maun mukaan

 

Kastiketta varten:

·        Öljyä

·        1 sipuli

·        4 tomaattia

·        1 rkl jogurttia

·        1 tl chilijauhetta

·        ½ tl kurkumaa

·        1 tl garam masalaa

·        1 rkl tuoretta korianteria

 

Täytettä varten:

·        Öljyä

·        1 sipuli

·        15g paneeria (raejuusto käy varmasti myös)

·        1/2 tl chillijauhetta

·        Suolaa maun mukaan

 

Maustesekoitusta varten:

·        3 valkosipulinkynttä

·        1 tl kuminansiemeniä

·        1 tl korianterinsiemeniä

·        1.5 cm pätkä tuoretta inkivaariä

 

Valmistelut:

·        Valmista mausteseos soseuttamalla ainekset yhteen.

·        Keitä perunat, kuori ne ja soseuta haarukalla.

·    Kasta leivänpalasia yksi kerrallaan veteen, ja ottaessasi ne pois vedestä purista vesi hyvin pois nyrkillä.

·        Sekoita pehmennyt leipä ja perunamuussi yhteen ja lisää seokseen chillijauhetta ja suolaa.

·        Silppua täytteen sipuli.

·        Silppua korianteri.

·        Soseuta kastikkeen sipulit ja tomaatit yhteen.

 

Valmistus:

·        Valmista täyte: lämmitä öljy pannulla ja ruskista sipulinpalaset siinä. Lisää paneer ja paista jonkin aikaa. Sekoita mukaan chillijauhe ja suola.

· Valmista kasvispullat: tee lihapullan kokoisia palloja peruna-leipämassasta. Tee palloihin peukalolla reikä, ja täytä reikä sipuli-paneertäytteellä. Sulje pallo yläpuolelta siten, että täyte on hyvin sisällä. Paista pullia upporasvassa, kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta pullia talouspaperin päällä.

·        Valmista kastike: lämmitä öljy pannulla. Paista mausteseosta varovasti pannulla, kunnes se on kullanruskea. Lisää tomaatti-sipulisose ja sekoita chillijauhe ja kurkuma seokseen. Paista seosta keskilämmöllä, kunnes öljy alkaa erottautua soseesta. Lisää n. 1 dl vettä, garam masala sekä jogurtti. Paista matalalla lämmöllä n. 10 min. ajan.

·        Juuri ennen tarjolle laittoa upota vihannespullat kastikkeeseen ja koristele kastike korianterinlehdillä.