Kasvispullat tomaattikastikkeessa.
Tarvitset:
· 3 palaa pehmeää vaaleaa leipää
· 2 perunaa
· Vettä leivän pehmentämistä varten
· 1 tl chillijauhetta
· Suolaa maun mukaan
Kastiketta varten:
· Öljyä
· 1 sipuli
· 4 tomaattia
· 1 rkl jogurttia
· 1 tl chilijauhetta
· ½ tl kurkumaa
· 1 tl garam masalaa
· 1 rkl tuoretta korianteria
Täytettä varten:
· Öljyä
· 1 sipuli
· 15g paneeria (raejuusto käy varmasti myös)
· 1/2 tl chillijauhetta
· Suolaa maun mukaan
Maustesekoitusta varten:
· 3 valkosipulinkynttä
· 1 tl kuminansiemeniä
· 1 tl korianterinsiemeniä
· 1.5 cm pätkä tuoretta inkivaariä
Valmistelut:
· Valmista mausteseos soseuttamalla ainekset yhteen.
· Keitä perunat, kuori ne ja soseuta haarukalla.
· Kasta leivänpalasia yksi kerrallaan veteen, ja ottaessasi ne pois vedestä purista vesi hyvin pois nyrkillä.
· Sekoita pehmennyt leipä ja perunamuussi yhteen ja lisää seokseen chillijauhetta ja suolaa.
· Silppua täytteen sipuli.
· Silppua korianteri.
· Soseuta kastikkeen sipulit ja tomaatit yhteen.
Valmistus:
· Valmista täyte: lämmitä öljy pannulla ja ruskista sipulinpalaset siinä. Lisää paneer ja paista jonkin aikaa. Sekoita mukaan chillijauhe ja suola.
· Valmista kasvispullat: tee lihapullan kokoisia palloja peruna-leipämassasta. Tee palloihin peukalolla reikä, ja täytä reikä sipuli-paneertäytteellä. Sulje pallo yläpuolelta siten, että täyte on hyvin sisällä. Paista pullia upporasvassa, kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta pullia talouspaperin päällä.
· Valmista kastike: lämmitä öljy pannulla. Paista mausteseosta varovasti pannulla, kunnes se on kullanruskea. Lisää tomaatti-sipulisose ja sekoita chillijauhe ja kurkuma seokseen. Paista seosta keskilämmöllä, kunnes öljy alkaa erottautua soseesta. Lisää n. 1 dl vettä, garam masala sekä jogurtti. Paista matalalla lämmöllä n. 10 min. ajan.
· Juuri ennen tarjolle laittoa upota vihannespullat kastikkeeseen ja koristele kastike korianterinlehdillä.
Kommentit