Tänään tein ns. fuusioruokaa. Kaaliriisi on miedosti maustettu mutta herkullinen riisiruoka, joka käy mielestäni sekä pääruoaksi että lisukkeeksi. Halutessaan intialaista makua voi lisätä chilijauheella, korianterijauheella, kurkumalla ja lopuksi garam masalalla.
Tarvitset:
- 2 dl basmatiriisiä (4 dl veteen keitettynä)
- n. 1/3 kaali
- 1-2 sipulia
- Öljyä
- 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
- Maun mukaan suolaa ja pippuria
Valmistelut:
- Keitä riisi ’al dente’ (suosittelen painekattilassa keittämistä kuten aina!)
- Leikkaa kaali ohuiksi, melko lyhyiksi suikaleiksi.
- Hienonna sipuli.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Ruskista sipulit öljyssä.
- Lisää kaalisuikaleet. Paista keskilämmöllä, kunnes kaali on pehmentynyt.
- Lisää mausteet, ja sekoita hyvin.
- Kaada sekaan keitetty riisi ja sekoita uudelleen hyvin yhteen. Hauduta hetken ajan.
Kommentit