
Perunasta ja kukkakaalista valmistettu kuiva subzi.
Tarvitset:
· 3 perunaa
· Puolikas kukkakaali
· Sipuli
· Öljyä
· Mausteet:
Suolaa maun mukaan
1½ tl kuminansiemeniä
1 tl asafoetidaa
¼ tl kurkumaa
1 tl chillijauhetta
1 ½ tl korianterijauhetta
1 tl garam masalaa
Valmistelut:
· Paloittele sipuli pieniksi palasiksi.
· Paloittele kukkakaali pieniksi palasiksi siten, etta varret on kokonaan pois leikattu ja vain kukat jäljellä.
· Paloittele peruna pieniksi suorakuutioiksi (n. 0.5 cm x 2 cm).
Valmistus:
· Lämmitä pannulla sopivasti öljyä ja käristä kuminansiemeniä varovasti öljyssä, kunnes ne ovat tummanruskeita.
· Lisää sipulimurska ja paista sipuleita, kunnes ne ovat pehmentyneet.
· Lisää pieneksi pilkotut vihannekset ja niiden joukkoon kurkumaa, asafoetidaa, chillijauhetta, korianterijauhetta ja suolaa. Sekoita hyvin ja lisää pari desilitraa vettä.
· Anna seoksen hautua.
· N. 10 min. päästä lisää seokseen garam masala, lisää myos suolaa (jos tarvitsee) ja hieman lisää vettä. Sekoita uudelleen ja anna hautua, kunnes vihannekset ovat kypsiä ja melko pehmeitä.
Kommentit