Mikroaaltouuneilu jatkuu meidän huushollissa tänään. Mallika Badrinathin kasvisbiryani on lukuisista aineksistaan huolimatta helppo valmistaa mikrossa, ja maistuu herkulliselta.

Tarvitset:

·        Basmatiriisiä 2,5 dl

Ryhmä I:

  • 1 sipuli (pituussuuntaan leikattuna)
  • 6 viipaletta valkosipulia (kuorittuna)
  • 1 tl öljyä

Ryhmä II:

5 dl kasviksia omaan makuun pieninä kuutioina esim.

  • 1 peruna
  • 1 porkkana
  • Muutama papu
  • ¼ kukkakaali

 

Ryhmä III:

·        10 cashew-pähkinää

·        1 pieni sipuli

·        1-2 cm pätkä tuoretta inkivääriä

·        3-6 vihreätä chiliä

Paista ryhmän aineksia pannulla hetken aikaa ja soseuta ne yhteen muutaman pienen korianterikimpun kanssa esim. blenderissä.

Ryhmä IV:

Sekoita yhteen seuraavat ainekset:

  • 2,5 dl maustamatonta jogurttia ja 2,5 dl vettä yhteen vispattuna
  • 2-3 cm pätkä kanelia
  • 2 neilikkaa
  • 2 kardemumman siementä
  • Maun mukaan suolaa
  • 1 rkl tuoretta korianteria silppuna

Muut ainekset:

  • 2 rkl öljyä
  • (ripaus punaista t. keltaista väriainetta)
  • (Sitruunaa)

Valmistus:

  1. Pese riisi ja liota sitä vedessä n. 10 minuutin ajan.
  2. Sekoita ryhmän I ainekset kulhossa ja lämmitä niitä mikrossa täydellä teholla kannen alla 5 minuutin ajan.
  3. Lisää ryhmän II ainekset, 2 rkl vettä, sekoita ja lämmitä seosta täydellä teholla 5 minuutin ajan kannen alla. Sekoita kerran puolivälissä.
  4. Lisää ryhmien III ja IV ainekset sekä liotettu ja valutettu riisi. Sekoita hyvin ja lämmitä täydellä teholla kannen alla 15 minuutin ajan.
  5. Lisää öljy ja halutessasi väri (itse pidän oranssista biryanista) ja lämmitä täydellä teholla ilman kantta 2 minuutin ajan.
  6. Sekoita riisiä uudelleen, purista siihen halutessasi hieman sitruunamehua ja anna seistä 3 minuutin ajan.
  7. Tarjoa sipuliraitan kera.