Mikroaaltouuneilu jatkuu meidän huushollissa tänään. Mallika Badrinathin kasvisbiryani on lukuisista aineksistaan huolimatta helppo valmistaa mikrossa, ja maistuu herkulliselta.
Tarvitset:
· Basmatiriisiä 2,5 dl
Ryhmä I:
- 1 sipuli (pituussuuntaan leikattuna)
- 6 viipaletta valkosipulia (kuorittuna)
- 1 tl öljyä
Ryhmä II:
5 dl kasviksia omaan makuun pieninä kuutioina esim.
- 1 peruna
- 1 porkkana
- Muutama papu
- ¼ kukkakaali
Ryhmä III:
· 10 cashew-pähkinää
· 1 pieni sipuli
· 1-2 cm pätkä tuoretta inkivääriä
· 3-6 vihreätä chiliä
Paista ryhmän aineksia pannulla hetken aikaa ja soseuta ne yhteen muutaman pienen korianterikimpun kanssa esim. blenderissä.
Ryhmä IV:
Sekoita yhteen seuraavat ainekset:
- 2,5 dl maustamatonta jogurttia ja 2,5 dl vettä yhteen vispattuna
- 2-3 cm pätkä kanelia
- 2 neilikkaa
- 2 kardemumman siementä
- Maun mukaan suolaa
- 1 rkl tuoretta korianteria silppuna
Muut ainekset:
- 2 rkl öljyä
- (ripaus punaista t. keltaista väriainetta)
- (Sitruunaa)
Valmistus:
- Pese riisi ja liota sitä vedessä n. 10 minuutin ajan.
- Sekoita ryhmän I ainekset kulhossa ja lämmitä niitä mikrossa täydellä teholla kannen alla 5 minuutin ajan.
- Lisää ryhmän II ainekset, 2 rkl vettä, sekoita ja lämmitä seosta täydellä teholla 5 minuutin ajan kannen alla. Sekoita kerran puolivälissä.
- Lisää ryhmien III ja IV ainekset sekä liotettu ja valutettu riisi. Sekoita hyvin ja lämmitä täydellä teholla kannen alla 15 minuutin ajan.
- Lisää öljy ja halutessasi väri (itse pidän oranssista biryanista) ja lämmitä täydellä teholla ilman kantta 2 minuutin ajan.
- Sekoita riisiä uudelleen, purista siihen halutessasi hieman sitruunamehua ja anna seistä 3 minuutin ajan.
- Tarjoa sipuliraitan kera.
Kommentit