Idean ihanan täyteläiseen pastaan sain Chocochililtä, mutta muuntelin reseptiä sen mukaan, mitä kaapista löytyi. Mausta ja koostumuksesta tuli mieleen ravintolan pastat... hyvää, helppoa, nopeaa ja täyttävää!
Tarvitset:
- 4 tomaattia
- ½ dl cashew-pähkinöitä
- ½ dl manteleita
- Kourallinen tuoreita yrttejä (esim. basilika ja oregano)
- Muutama valkosipulinkynsi
- 1-1 ½ dl vettä
- Oliiviöljyä
- 1-2 rkl tomaattipyrettä
- Loraus punaviiniä
- ½ dl ruokakermaa
- 1-2 tl sokeria
- Maun mukaan suolaa ja pippuria
Valmistelut:
- Hienonna valkosipulit hienoksi soseeksi.
- Soseuta pähkinät esim. blenderissä hieman karkeaksi muruksi.
- Lisää tomaatit ja tomaattipyre, ja soseuta yhteen hienoksi soseeksi.
Valmistus:
- Kuullota valkosipulia pannulla öljyssä hetken ajan.
- Lisää pannulle tomaatti-pähkinäseos sekä osa vedestä. Paista parin minuutin ajan.
- Lisää sokeri, viini, hienonnetut yrtit sekä mausteet. Hauduta muutaman minuutin ajan. Lisää tarvittaessa vettä.
- Lisää lopuksi kerma, ja sekoita hyvin yhteen.
- Sekoita keitetyn pastan joukkoon ja tarjoa välittömästi.
Kommentit