Idean ihanan täyteläiseen pastaan sain Chocochililtä, mutta muuntelin reseptiä sen mukaan, mitä kaapista löytyi. Mausta ja koostumuksesta tuli mieleen ravintolan pastat... hyvää, helppoa, nopeaa ja täyttävää!

Tarvitset:

  • 4 tomaattia

  • ½ dl cashew-pähkinöitä

  • ½ dl manteleita

  • Kourallinen tuoreita yrttejä (esim. basilika ja oregano)

  • Muutama valkosipulinkynsi

  • 1-1 ½ dl vettä

  • Oliiviöljyä

  • 1-2 rkl tomaattipyrettä

  • Loraus punaviiniä

  • ½ dl ruokakermaa

  • 1-2 tl sokeria

  • Maun mukaan suolaa ja pippuria

Valmistelut:

  • Hienonna valkosipulit hienoksi soseeksi.

  • Soseuta pähkinät esim. blenderissä hieman karkeaksi muruksi.

  • Lisää tomaatit ja tomaattipyre, ja soseuta yhteen hienoksi soseeksi.

Valmistus:

  • Kuullota valkosipulia pannulla öljyssä hetken ajan.

  • Lisää pannulle tomaatti-pähkinäseos sekä osa vedestä. Paista parin minuutin ajan.

  • Lisää sokeri, viini, hienonnetut yrtit sekä mausteet. Hauduta muutaman minuutin ajan. Lisää tarvittaessa vettä.

  • Lisää lopuksi kerma, ja sekoita hyvin yhteen.

  • Sekoita keitetyn pastan joukkoon ja tarjoa välittömästi.