Kiinalaistyylinen vihannesriisi.
Useissa intialaisravintoloissa törmää ruokalistalla kyseiseen ruokalajiin kiinalaisen ruoan yhteydessä. Periaatteessa tämä ruokalaji vastaa siis pikemminkin intialaisten käsitystä kiinalaisesta ruoasta kuin aitoa kiinalaista ruokaa.
Veg fried ricen voi valmistaa painekattilassa tai pannulla, mutta tällä kertaa kokeilin mikroaaltouunireseptiä, joka toimi oikein hyvin ja helposti! Nykyään mikroaaltouunin käyttö on hyvin yleistä intialaiskodeissa, joten pitäähän sitä kokeilla!
Tarvitset:
Ryhmä I:
- 1 ½ dl basmati-riisiä
- 3 ½ dl vettä
Ryhmä II:
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- 1 vihreä paprika
- 1 tl öljyä
- ½ tl ajinomotoa (kiinalainen mauste)
Ryhmä III:
- 1 tl valkopippuria
- 2 tl soijakastiketta
- 1 ½ tl suolaa
- 1 ½ tl öljyä
Valmistelut:
- Pilko vihannekset pienen pieniksi kuutioiksi.
Valmistus:
1. Keitä riisi: aseta vesi ja riisit mikroaaltouuniastiaan. Paista täydellä teholla ilman kantta 5 min. ajan ja sen jälkeen puoliteholla 10 min. ajan. Anna jäähtyä.
2. Aseta erilliseen astiaan ryhmän II ainekset, ja paista täydellä teholla ilman kantta 6 min. ajan.
3. Sekoita yhteen ryhmien I ja III ainekset riisiin, ja paista täydellä teholla ilman kantta 5 min. ajan.
Tarjoile ketsuppi-dipin kanssa.
Kommentit