Täytetyt okrat (eli bhindi tai ’ladies finger’ kuten niitä Intiassa kutsutaan!)
Tarvitset:
- n. 250g okraa
- 1 ½ rkl vettä
- Öljyä
- 1 ½ tl juustokuminan siemeniä
- Mausteita:
2 tl amchooria
1/3 tl kurkumaa
1/3 tl asafoetidaa
2 rkl korianterijauhetta
2 tl chilijauhetta
Maun mukaan suolaa
Valmistus:
- Leikkaa okrien kannat irti.
- Leikkaa jokaisen okran sivuun viilo kannasta melkein toiseen päähän saakka (n. 2 cm päästä). Aseta syrjään.
- Lusikoi mausteet pieneen astiaan. Sekoita, ja tee mausteseoksen keskelle kuoppa. Kaada vesi kuoppaan, ja sekoita juoksevaksi.
- Täytä okrat mausteseoksella pientä lusikkaa apuna käyttäen. Aseta syrjään.
- Ruskista kuminansiemenet öljyssä.
- Aseta täytetyt okrat varovasti pannulle, ja anna hautua kannen alla n. 10 min. ajan.
- Käännä varovasti, ja anna hautua, kunnes okrat ovat pehmenneet.
- Tarjoa intialaisten leipien kera.

Paistoa odottelevat okrat
Kommentit