_
Miehen synttärihemmottelu senkun jatkuu…
Bhatturat ovat uppopaistettuja leipiä, hieman purin tapaisia, mutta vehnäjauhosta (maida) valmistettuja. Bhattura tarjoillaan yleensä yhdessä cholen kanssa – yhdistelmää kutsutaan nimellä chola bhattura tai channa bhattura.
Tarvitset:
- 2 dl vehnäjauhoja (maida)
- 1 dl rawaa (mannasuurimoita)
- ½ tl ajwainia (koptilainen kumina)
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 dl maitoa
- Maun mukaan suolaa
Valmista taikina:
- Sekoita kuivat aineet yhteen.
- Lisää jogurtti ja maito vähitellen samalla käsillä vaivaten.
- Valmis taikina on tasaista, kiinteää mutta hieman pehmeää.
- Aseta taikina ilmatiiviiseen astiaan ja anna sen seistä yön yli.
Valmista bhatturat:
- Muotoile taikinasta pitkulainen pätkä. Leikkaa taikina pieniksi samankokoisiksi paloiksi. Pyöritä paloista kämmenellä palloja ja lätistä ne alas.
- Muotoile paloista kaulimella molempiin suuntiin ‘ajelemalla’ n. 15cm * 15cm suuruisia ohuehkoja leipiä (ravintoloissa näkee paljon suurempia bhatturoja, mutta heillä onkin suuremmat kasarit kuin kotioloissa!).
Paista bhatturat:
- Lämmitä öljy suuressa kasarissa tai wokissa. Kun öljy on kuumaa, aseta leipä varovasti laskien öljyyn. Painele sitä kevyesti reikäkauhalla ja paista se molemmin puolin, kunnes se pullistuu ja on kullanruskea.
- Paista kaikki leivät samalla tavalla, 2-3 leipästä samaan aikaan. Valuta leivät esim. sanomalehden päällä.
- Tarjoa välittömästi kuumana cholen (channa masala eli kikhernecurry) kera.
Kommentit