Aamras eli makea mangosose on tyypillinen kesänen ruokalaji luoteis-Intiassa, jossa se tarjotaan osana ateriaa purien tai muiden leipien kanssa. Jos ujostelee makeita ruokalajeja, niin miksei sen voisi tarjota jälkiruokanakin! Suosittelen!
Tarvitset:
- 2 kypsää makeaa mangoa (keskikokoista)
- 1/2 dl maitoa
- 1-2 rkl sokeria
- Tarpeen mukaan vettä
Valmistus:
- Kuori ja paloittele mango pieniksi kuutioiksi.
- Soseuta mango esim. blenderissä hienoksi soseeksi.
- Sekoita mangon sekaan maito vähitellen vispilällä vispaten tasaiseksi. Lisää maun mukaan sokeria.
- Soseen tulee olla melko juoksevaa. Lisää tarvittaessa vettä.
- Tarjoa kylmänä intialaisten leipien kanssa tai esim. jälkiruokana.
Kommentit