Tällä kertaa tein pastaa hieman eri tavalla, nimittäin paprikaa lisäten. Se toikin kivan maun ja kastikkeen soseuttaminen takasi sen, että kastikkeesta riitti koko pastalle.
Tarvitset:
- 3 tomaattia
- 2 punaista paprikaa
- 1 sipuli
- 3-6 valkosipulin kynttä
- Basilikanoksa
- Oliiviöljyä
- Maun mukaan suolaa ja pippuria
- Parmesaania koristelua varten
Valmistelut:
- Keitä tomaatteja vedessä hetken ajan, kunnes kuoret alkavat irrota.
- Kuori tomaatit, ja pilko ne keskikokoisiksi kuutioiksi.
- Kuutioi paprikat pieniksi kuutioiksi.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Ruskista sipulisilppua öljyssä, kunnes se on pehmennyt.
- Lisää paprika- ja valkosipulisilppu sekä hieman suolaa. Paista keskilämmöllä, kunnes paprikat ovat pehmenneet (n. 10 min. ajan).
- Lisää tomaatit, basilikanoksa sekä mausteet ja hauduta, kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Hauduta kannen alla vielä n. 15 min. ajan, kunnes pastakastike alkaa tuoksua kypsältä.
- Soseuta kastikkeen ainekset blenderissä hienoksi soseeksi, ja lisää pastan sekaan.
- Ripottele pastan päälle parmesaania, ja nauti välittömästi.
Kommentit