Snack maustetuista kikherneistä.

Sundal on tyypillistä katuruokaa Tamil Nadussa, ja usein sitä myydään mm. hiekkarannoilla, jossa ihmiset viettävät vapaapäiväänsä kahlaamalla ja kävelemällä edestakaisin rantaa. Tässä ystävältäni saamani perusresepti sundaliin; mielestäni tähän sopisi hyvin myös silputtu sipuli, ja usein tähän laitetaan myös raastettua kookosta ja linssejä. Samalla reseptillä voi valmistaa sundalin myös maapähkinöistä. 

Tarvitset:

  • 2 dl kikherneitä

  • Öljyä

  • 1 tl tummia sinapinsiemeniä

  • Ripaus asafoetidaa (hing eli hajupihka)

  • 3 cm pätkä tuoretta inkivääriä

  • Kourallinen currynlehtiä (n. 10)

  • 3-4 vihreää chiliä

  • ½ tl kurkumaa

  • Kourallinen tuoretta korianteria

  • Tilkka sitruunamehua

  • Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Keitä kikherneet ’al dente’ suolalla maustetussa vedessä (painekattilassa vain 3 vihellystä).

  • Murskaa chilit, inkivääri ja currynlehdet karkeaksi murskaksi esim. blenderissä.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Paista sinapinsiemeniä pannulla, kunnes ne alkavat räiskiä.

  • Lisää asafoetida.

  • Lisää chili-currynlehti-inkiväärimurska, ja mausta kurkumalla.

  • Kaada sekaan keitetyt kikherneet, ja mausta suolalla.

  • Lisää tuore korianteri ja hieman sitruunamehua, ja sekoita hyvin.

  • Tarjoa kylmänä.