Snack maustetuista kikherneistä.
Sundal on tyypillistä katuruokaa Tamil Nadussa, ja usein sitä myydään mm. hiekkarannoilla, jossa ihmiset viettävät vapaapäiväänsä kahlaamalla ja kävelemällä edestakaisin rantaa. Tässä ystävältäni saamani perusresepti sundaliin; mielestäni tähän sopisi hyvin myös silputtu sipuli, ja usein tähän laitetaan myös raastettua kookosta ja linssejä. Samalla reseptillä voi valmistaa sundalin myös maapähkinöistä.
Tarvitset:
- 2 dl kikherneitä
- Öljyä
- 1 tl tummia sinapinsiemeniä
- Ripaus asafoetidaa (hing eli hajupihka)
- 3 cm pätkä tuoretta inkivääriä
- Kourallinen currynlehtiä (n. 10)
- 3-4 vihreää chiliä
- ½ tl kurkumaa
- Kourallinen tuoretta korianteria
- Tilkka sitruunamehua
- Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Keitä kikherneet ’al dente’ suolalla maustetussa vedessä (painekattilassa vain 3 vihellystä).
- Murskaa chilit, inkivääri ja currynlehdet karkeaksi murskaksi esim. blenderissä.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Paista sinapinsiemeniä pannulla, kunnes ne alkavat räiskiä.
- Lisää asafoetida.
- Lisää chili-currynlehti-inkiväärimurska, ja mausta kurkumalla.
- Kaada sekaan keitetyt kikherneet, ja mausta suolalla.
- Lisää tuore korianteri ja hieman sitruunamehua, ja sekoita hyvin.
- Tarjoa kylmänä.
Kommentit