Tomaattiriisi on yksi tyypillisimmistä ruuista eteläisen Intian Tamil Nadun seudulla, missä sitä kutsutaan nimellä ‘thakkali sadam’. Tomaattiriisi on sekä herkullista että helppo valmistaa, ja siksi se päätyykin monen tiffiniin eli lounasrasiaan (kuva yllä), joka valmistetaan jo aamun sarastaessa ennen töihin lähtöä.

Tomaattiriisin voi valmistaa sekä paksu- että ohutjyväisestä riisistä. Itse suosin tässä reseptissä basmati-riisiä.

Tarvitset:

 

  • 2,5 dl riisiä
  • 4 tomaattia
  • 1 sipuli
  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä
  • Tuoreita korianterinlehtiä
  • Öljyä
  • Mausteita:
  •           1 tl chilijauhetta
  •           2 tl korianterijauhetta
  •           1 tl jeeraa (juustokuminajauhetta)
  •           ½ tl kurkumaa
  •           1 tl tummia sinapinsiemeniä 
  •           Maun mukaan suolaa

 

Valmistelut:

 

  • Keitä riisi ja anna sen jäähtyä.
  • Leikkaa tomaatit ja sipuli pituussuuntaan.
  • Raasta inkivääri. 

 

Valmistus:

 

  • Lämmitä öljy pannulla ja paista sinapinsiemeniä öljyssä.
  • Kun sinapinsiemenet alkavat hyppiä pannulla, lisää sipuli. Paista niin kauan, kunnes sipuli alkaa olla läpinäkyvää.
  • Lisää inkivääri, tomaatit, kurkuma ja maun mukaan suolaa. Sekoita hyvin yhteen.
  • Lisää loput mausteet, ja sekoita uudelleen.
  • Paista vihanneksia niin kauan, kunnes tomaatit ovat kypsyneet.
  • Lisää riisi, ja sekoita hyvin yhteen.
  • Koristele tuoreella korianterilla.