Suklaakakun ohjeen olen saanut intialaiselta ystävältäni, mutta tämä kakku maistuu huomattavasti paremmalta kuin intialaiset kakut yleensä. Maito-etikkaseos tekee kakusta ilmavan ja pehmeän. Kakun voi halutessaan kuorruttaa esim. suklaakuorrutteella, mutta se on tarpeeksi mehevää sellaisenaankin.
Mitat on muunnettu kuppimitoista ja siksi monta puolikasta!
Tarvitset:
- 2 kananmunaa
- 185g voita t. margariinia
- 3 ½ dl vehnäjauhoa
- 2 ½ dl maitoa
- 1 rkl etikkaa
- 1 ½ tl ruokasoodaa
- 3 ½ dl sokeria
- 1 1/3 dl tummaa kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistelut:
- Sulata voi.
- Sekoita kuivat aineet (jauhot, kaakaojauho, sooda, vaniljasokeri) yhteen.
- Lämmitä maito (ei kuitenkaan kuumaksi). Lisää maitoon etikka, ja anna maidon juoksettua.
Valmistus:
- Vaahdota kananmunat kevyesti leivontakulhossa.
- Lisää sokeri, ja vaahdota aineksia hetken aikaa.
- Lisää jauhot ja maito vuorotellen samalla taikinaa kevyesti käännellen, kunnes taikina on tasaista.
- Lisää sulatettu voi, ja sekoita uudelleen. Taikina on melko löysää, mutta sen tuleekin olla.
- Kaada taikina keskikokoiseen vuokaan, ja lämmitä sitä 150-asteisessa uunissa n. tunnin ajan (pienessä uunissa kakun voi peittää toisella pellillä päältä).
Kommentit