maanantai, 21. kesäkuu 2010

Vihreitä papuja intialaisittain.
Papusubzi valmistetaan samalla tavalla kuten muutkin kuivat subzit eli mausteöljyssä paistaen. Halutessaan siihen voi lisätä myös sipulisilppua.
Tarvitset:
- 200g nippu papuja
- Öljyä
- Mausteita:
- 1 tl jeeraa eli juustokuminan siemeniä
- Ripaus asafoetidaa (hing eli hajupihka)
- ½ tl chilijauhetta
- 1/3 tl kurkumaa
- 2 tl korianterijauhetta
- Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Leikkaa pavut tuuman mittaisiksi paloiksi.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla.
- Paista jeeraa öljyssä, kunnes se alkaa räiskiä. Lisää asafoetida.
- Lisää vähitellen muut mausteet ja sitten pavut. Paista hetken aikaa keskilämmöllä sekoittaen hyvin.
- Hauduta matalalla lämmöllä kannen alla n. 15 min. ajan. (ei tarvitse lisätä vettä)
- Tarjoa intialaisten leipien kera.
Kommentit