Intiassa en ole vielä törmännyt tuorehiivaan, joka on tuttu ja turvallinen leivän ja pullan nostattaja. Täältä löytyy kyllä helposti kuivahiivaa (dry yeast) pienissä paketeissa, mutta itselläni se ei ole nostattanut taikinaa huomattavasti. Toisin kuin suomalainen kuivahiiva, joka sekoitetaan jauhoihin, intialainen kuivahiiva toimii näin:

1) Hiivakuulat sekoitetaan lämpimään veteen (lämpötila kannattaa mitata tarkasti).

2) Kuulat liotetaan veteen samalla sekoittaen, joskin tässä kuluu jonkin aikaa!

3) Toivotaan, että hiivakuulat ovat liuenneet veteen tasaisesti, ja jauhot ja muut ainekset lisätään veteen. 

Jos jollakulla olisi vinkkiä hiivaan liittyen, kommentoikaa ihmeessä. Itse tuon Suomesta kuivahiivaa useita paketteja vuodessa ja tuplaan kuivahiivan määrän leipoessani.