
Kuiva subzi perunoista ja herneistä.
Tarvitset:
- 4 perunaa
- 1 1/2 dl herneitä
- 3 sipulia
- 2 tomaattia
- Tuoretta korianteria
- 1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
- Öljyä
- Mausteita:
1 1/2 tl juustokuminan siemeniä
1 tl chilijauhetta
1 ½ tl korianterijauhetta
Ripaus kurkumaa
1/3 tl asafoetidaa
1 tl garam masalaa
½ tl amchooria
Maun mukaan suolaa
Valmistelut:
- Keitä perunat ’al dente’ ja kuutioi ne.
- Keitä herneitä n. 5-10 min. ajan.
- Soseuta tomaatit ja sipulit esim. blenderissä.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Ruskista kuminansiemeniä öljyssä. Lisää asafoetida sekä inkivääri-valkosipulitahna. Ruskista kevyesti.
- Kaada sekaan tomaatti-sipulisose, ja paista sitä parin minuutin ajan.
- Lisää kurkuma, chilijauhe ja korianterijauhe, ja sekoita hyvin. Anna hautua niin kauan, kunnes öljy alkaa erottautua soseesta.
- Kaada sekaan perunat, herneet sekä n. 1 dl vettä. Lisää garam masala, ja mausta seos suolalla. Sekoita hyvin, ja anna hautua n. 10 min. ajan. Loppuvaiheessa lisää vielä amchoor ja tarvittaessa suolaa.
- Koristele korianterin lehdillä, ja tarjoa esim. chapatien tai methi rotien lisukkeena.
Kommentit