1240922759_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Black Forest- kakku, kaikkien intialaisten suosikkitäytekakku, perustuu saksalaiseen schwartzwaldinkakkuun. Tein miehelleni black forestia intialaisella ohjeella, johon ei tule tietenkään tule kirsikkalikööriä. Kostutin kakun sen sijaan kirsikkapurkin sokerivedellä, mutta kirsch ja rommi toisivat varmasti kakkuun lisämakua. Tuoreet kirsikat eivät olleet sesongissa ja ovat muutenkin täällä harvinaisia, mutta tölkkikirsikoilla pärjättiin…

Kakkupohjaa varten tarvitset:

  • 2,5 dl sokeria

  • 4 kananmunaa

  • 2 dl vehnäjauhoja

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1 rkl kaakaojauhetta

  • 3 rkl maitoa

  • Voita t. margariinia sekä korppujauhoa vuoan rasvaamiseen ja jauhotukseen

Täytettä ja kuorrutusta varten tarvitset:

  • 3 dl kuohukermaa

  • 1 tölkki kirsikoita

  • 50g suklaata

  • 2 valkuaista

  • 9 rkl tomusokeria

  • 1 dl nestettä kostutusta varten (esim. sokerivesi)

Valmistus:

  • Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe, ja sekoita ne yhteen.

  • Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.

  • Vatkaa valkuaiset, samalla vähitellen lisäten tomusokeria, kunnes seos alkaa olla kiinteää.

  • Vatkaa keltuaiset vaahdoksi erikseen, ja lisää ne valkuaisseokseen. Vatkaa seosta parin minuutin ajan.

  • Lisää vuorotellen jauhot ja maito samalla hyvin sekoittaen.

  • Rasvaa ja jauhota vuoka, ja paista kakkua 200-asteessa n. 30 min.ajan.

  • Anna kakun jäähtyä ennen täyttämistä.

Valmista täyte:

  • Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan keskeltä.

  • Kostuta kakunpalat nesteellä.

  • Vatkaa kerma, kunnes se alkaa olla vispikermaa (Intiassa vatkataan kuohukerma jäiden päällä).

  • Vatkaa valkuaiset erikseen samalla lisäten tomusokeria.

  • Lisää valkuaisseos kuohukermaan.

  • Poista kirsikoita siemenet. Laita syrjään osa kirsikoista kokonaisina, ja hienonna loput kirsikat veitsellä täytettä varten.

  • Lisää hienonnetut kirsikat puoleen kuohukermasta.

  • Täytä kakku kirsikkakermalla, ja laita toinen puolisko pohjan päälle.

  • Kuorruta kakku lopulla kermalla, ja koristele kirsikoilla ja suklaarouheella (paikallisella kermalla ei oikein pursotukset onnistu).

1240923178_img-d41d8cd98f00b204e9800998e