Cannelloni-reseptin sain ystävältäni Virvalta, ja muuntelin sitä meidän tottumuksiemme mukaan. Cannelloni-kuoret ovat todella harvinaisia täällä, ja ne voi valmistaa myös itse pastataikinasta. Tällä kertaa löytyi niitä kuitenkin lähikaupasta, ja pääsin kokeilemaan cannelloneja helpon kaavan mukaan.
Täytteeseen voi lisätä maun mukaan esim. pinaattia, sieniä, munakoisoa, kesäkurpitsaa ym. kasviksia. Me jätimme alkuperäisestä reseptistä pinaatin pois, ja tyydyimme paprikan ja tomaatin yhdistelmään.
Tarvitset:
·         20 kuivaa cannelloniputkea (n. 200g) tai 20 ohuiksi neliöiksi kaulittua tuorepastalevyä (n. 350g)
·         1 tl öljyä (kuivapastaan)
·         250 g ricottaa (käytin mozzarellaa ricotan puutteessa)
·         1-2 paprikaa (punainen olisi paras, käytin vihreää)
Tomaattikastiketta varten tarvitset:
·         2 sipulia
·         4 valkosipulin kynttä
·         7 tomaattia
·         75 g parmesaania (myös normaali juusto käy)
·         1 dl kasvislientä
·         Maun mukaan suolaa ja pippuria
·         1 tl sokeria
·         Tuoreita yrttejä (esim. basilika ja rosmariini)
·         1 rkl tomaattipyrettä
·         Oliiviöljyä
Maitokastiketta varten tarvitset:
·         6 dl maitoa
·         75g voita t. margariinia
·         50g jauhoa
·         1 vatkattu muna
·         75g parmesaaniraastetta
Valmistelut:
·         Keitä cannelloniputket tarvittaessa suolavedessä, mikäli näin neuvotaan paketin kyljessä. Lisää veteen hieman öljyä, etteivät putket tartu toisiinsa.Paista cannellonit erissä ja käsittele varovasti, etteivät ne rikkoudu.
·         Raasta valkosipuli ja hienonna sipulit.
·         Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi ja hienonna basilika.
·         Kalttaa tomaatit ja kuutioi ne pieniksi kuutioiksi.
·         Valmista kasvisliemi keittämällä 1 kasvisliemikuutio 1-2 dl vettä.
·         Raasta juustot.
Valmista tomaattikastike:
·         Lämmitä öljy pannulla. Kuullota valkosipulia ja sipulia pannulla, kunnes ne ovat pehmeitä.
·         Lisää tomaattikuutiot. Paista tomaatit pehmeiksi.
·         Lisää basilika, tomaattipyree, kasvisliemi sekä mausteet. Hauduta muutaman minuutin ajan.
Valmista maitokastike:
·         Sulata voi kattilassa, sekoita joukkoon jauhot ja kuumenna 2 min. ajan. 
·         Nosta kattila tulelta ja lisää maito vähitellen sekaan, kunnes saat tasaista kastiketta.
·         Nosta kattila takaisin tulelle ja keitä koko ajan hämmentäen, kunnes seos sakeutuu.
·         Anna jäähtyä. Sekoita sitten kattilaan muna ja puolet parmesaanista ja mausta suolalla ja pippurilla.
Cannellonien valmistus:
·         Sekoita ricotta, paprika ja suurin osa tomaattikastikkeesta kulhossa. Täytä cannellonit varovaisesti täytteellä.
·         Voitele iso uunivuoka. Asettele täytetyt cannellonit vuokaan. Jos käytät tuorepastalevyjä, annostele toiseen päähän ricottaseosta ja kääri toista päätä kohti rullalle.
·         Kaada loput tomaattikastikkeesta cannellonien päälle.
·         Kaada maitokastike päälle ja ripottele sen pinnalle juustoraaste.
·         Paista 190 asteeseen lämmitetyssä uunissa 20-25 min, kunnes pasta on kypsää ja kullankeltaista.