Kyseessä eivät ole kauniit naiset, vaan besanista eli kikhernejauhosta valmistetut intialaiset leivät.

Tarvitset:

 

  • 2 dl atta-jauhoa (voi korvata täysjyvävehnäjauholla)
  • 1 dl besania (kikhernejauho)
  • ¼ dl rawaa (mannasuurimoita)
  • Tarpeen mukaan vettä
  • Mausteita:

 

            1 tl ajwainia (koptilainen kumina)
            1 tl jeeraa (juustokuminan siemeniä)
            1 tl chilijauhetta
            1 ½ tl korianterijauhetta
            Maun mukaan suolaa

 

Valmistus:

 

  1. Sekoita kuivat ainekset hyvin yhteen.
  2. Ala lisätä vettä samaan aikaan käsin vaivaten taikinaa. Vettä lisätään vähitellen, kunnes taikina alkaa irrota käsistä ja kulhon reunoista. Parhaimman tasaisen taikinan saa nyrkeillä painellen.
  3. Taikinan tulee olla todella tasaista ja kimmoisaa.
  4. Anna taikinan levätä kannen alla n. ½ h ajan.

 

Rotien leipominen:

 

  1. Pyörittele taikinasta pari pitkulaista parin tuuman levyistä pätkää. Leikkaa veitsellä pitkot n. 8 osaan.
  2. Pyörittele paloista palloja, jotka painetaan kämmenellä litteiksi. Anna palojen olla kannen alla, jotteivät ne kuivu.
  3. Laita taikina-alustalle hieman jauhoa, ja ala pyöritellä kaulimella paloista tasaisia pyöreitä leipiä. Leipää pyöritetään kaulimen alla kevyesti joka puolelta niin, että leivistä tulee tasaisen paksuisia joka puolelta.
  4. Pidä valmiit leivät aina kannen alla, jotta ne pysyisivät pehmeinä eivätkä kuivuisi.

 

Leipien paisto (huomaa! Tähän tarvitsee kaasulieden):

 

  1. Lämmitä ohut pannu kuumaksi. Paista leipää kevyesti molemmilta puolilta, kunnes siihen alkaa ilmestya ruskeita täpliä.
  2. Nyt leipä siirretään keittiäpihdeillä suoraan kaasuliekin päälle, jossa se paisuu palloksi. Paista leipää varovasti pihdeillä käännellen muutaman sekunnin ajan, kunnes se on kypsä.
  3. Pidä valmiit leivät ilmatiiviissä pyyhkeellä peitetyssä astiassa kannen alla.  

 

Tarjoaminen:

 

  • Voitele valmiit leivät kevyesti voilla, ja tarjoa esim. raitan tai kasvissubzin kera.

 

 

Huom! Jos sinulla ei ole kaasuliettä, voit paistaa missirotin normaalisti pannulla paranthojen tapaan öljyä käyttäen. Kaasulla paistaminen on kyllä hieman terveellisempi vaihtoehto.