1232039970_curd 004.jpg

 

Täällä Intiassa jogurtti eli dahi kuuluu jokapäiväiseen ruokavalioon. Jogurttia ei syödä useinkaan makeana, vaan se esiintyy muiden  ruokalautasella tarjottuna olevien ruokalajien/subzien seurassa. Kasvissyöjälle dahi on tärkeä proteiinin lähde. Dahin voi tarjota sellaisenaan tai siitä voidaan valmistaa myös muita ruokalajeja, kuten raitoja, jälkiruokia ja kadhi-kastikkeita. Sitä lisätään toisinaan myös muihin kastikkeisiin.

 

Intialaisissa kodeissa jogurtti valmistetaan kotioloissa. Maito tulee meillekin aamuisin kotiovelle muovipussiin. Maito on melko käsittelemätöntä, joten se pitää keittää ja sen jälkeen kuoritetaan kerma pinnalta pois.

 

Jogurtin valmistus intialaisella tavalla

 

Tarvitset:

  • 1l kulutusmaitoa
  • 1 rkl jogurttisiementä

 

Valmistus:

  • Keitä maito kattilassa keskilämmöllä, kunnes reunoilla alkaa näkyä kuplia. Kaada maito isoon kulhoon jäähtymään, kunnes se on n. 40-45-asteista.
  • Kuori halutessasi rasvaa pinnalta reikäkauhalla.
  • Maidon jäähdyttyä lisää siihen jogurttilusikallinen.
  • Sekoita maito ja jogurtti niin, että kaadat nesteen yhdestä astiasta toiseen samankokoiseen astiaan ja edestakaisin ohuena nauhana, kunnes jogurtti on sekoittunut maitoon.  
  • Anna maidon seistä yön yli ilmatiiviissä astiassa lämpimässä paikassa (kylmällä ilmalla voi astian kääriä esim. villapaitaan tai pipoon).                          
  • Sen jälkeen pidä jogurttia jääkaapissa päivän ajan ennen tarjoilua.
  • Odota, kunnes jogurtti on sakeutunut ja tarjoile, kuten haluat.