Sahramilla maustettu suussa sulava jogurttiherkku.
Tarvitset:
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- Ripaus sahramia
- 1 rkl maitoa
- 1 dl jauhettua sokeria (tomusokeria voi myös kokeilla tähän)
- Maun mukaan rusinoita ja pähkinöitä, esim. cashewtä ja manteleita. (itse pidän shrikhandista paljaana ilman pähkinöitä).
- Puhdas pala puuvillakangasta, esim. vanha keittiöpyyhe
Valmistelut:
Veden valutus:
- Aseta kangas astiaan niin, että se peittää astian hyvin.
- Kaada jogurtti astiaan kankaan sisälle.
- Sido kankaan sivut tiukasti solmulle jogurtin ympärille.
- Sido kangas roikkumaan esim. hanasta lavuaariin.
- Valuta jogurtista vettä pois n. ½ tunnin ajan niin kauan, kunnes vesi on poistunut jogurtista. Kangasta voi puristella kevyesti sitä kääntäen, jotta vesi valuu paremmin ulos kankaan läpi.
Sahramin liotus:
- Hienonna sahramia sormin.
- Kaada maitotilkka pieneen astiaan, ja liota sahramia astiassa n. 15 min. ajan.
Shrikhandin valmistus:
- Kun jogurtista on poistunut kaikki vesi, kaada jogurtti kankaasta astiaan.
- Lisää sokeri, ja sekoita tehokkaasti muutaman minuutin ajan, kunnes seos on tasaista, eikä siinä ole paakkuja.
- Lisää rusinat ja pähkinät.
- Kaada sahramimaito varovasti päälle, ja aseta shrikhand jääkaappiin asettumaan n. ½ tunniksi.
- Tarjoile kylmänä.
Kommentit