2023404.jpg

 

Sahramilla maustettu suussa sulava jogurttiherkku.

 

Tarvitset:

  • 2 dl maustamatonta jogurttia

  • Ripaus sahramia

  • 1 rkl maitoa

  • 1 dl jauhettua sokeria (tomusokeria voi myös kokeilla tähän)

  • Maun mukaan rusinoita ja pähkinöitä, esim. cashewtä ja manteleita. (itse pidän shrikhandista paljaana ilman pähkinöitä).

  • Puhdas pala puuvillakangasta, esim. vanha keittiöpyyhe

 

Valmistelut:

 

Veden valutus:

  • Aseta kangas astiaan niin, että se peittää astian hyvin.

  • Kaada jogurtti astiaan kankaan sisälle.

  • Sido kankaan sivut tiukasti solmulle jogurtin ympärille.

  • Sido kangas roikkumaan esim. hanasta lavuaariin.

  • Valuta jogurtista vettä pois n. ½ tunnin ajan niin kauan, kunnes vesi on poistunut jogurtista. Kangasta voi puristella kevyesti sitä kääntäen, jotta vesi valuu paremmin ulos kankaan läpi.

 

Sahramin liotus:

  • Hienonna sahramia sormin.

  • Kaada maitotilkka pieneen astiaan, ja liota sahramia astiassa n. 15 min. ajan.

 

Shrikhandin valmistus:

  • Kun jogurtista on poistunut kaikki vesi, kaada jogurtti kankaasta astiaan.

  • Lisää sokeri, ja sekoita tehokkaasti muutaman minuutin ajan, kunnes seos on tasaista, eikä siinä ole paakkuja.

  • Lisää rusinat ja pähkinät.

  • Kaada sahramimaito varovasti päälle, ja aseta shrikhand jääkaappiin asettumaan n. ½ tunniksi.

  • Tarjoile kylmänä.