Irtokarkit eli irtsarit ovat aina olleet suurta herkkuani - varsinkin nyt Intiassa asuessani, silla täältä ei saa "kunnon" irtokarkkeja! Jos Suomesta yleensä jotakin syötävää jää kaipaamaan niin ehdottomasti karkkeja (onneksi ruoka on täällä todella hyvää!). Parasta irtokarkeissa ei ole lisä-aine - ja sokerihumala vaan silkka valinnan ilo, jonka karkkikaupassa saa.

Sainkin Tamarind Heavenin Hipulta hauskan meemin, jossa tulee valita omat suosikki-irtokarkit. Aika mahdotonta niistä olisi viittä parhainta valita, sillä mitä monipuolisempi sekoitus, sitä parempi pussi. Mutta listaan tässä nyt ne, joihin liittyy ehkä eniten muistoja. Karkit eivät ole siis ole missään parhaimmuusjärjestyksessä.

Liköörikonvehdit

2113426.jpg

Liköörikonvehteihin liittyy hauskoja lapsuusmuistoja. Mummilassa kyläillessämme vaarini tarjosi usein korkeasta taxfreestä ostetusta laatikosta liköörikonvehteja, jotka oli vähän 'yäk' mutta samalla tosi hyviä. Mietittiin lapsina konvehteja "juopotellessamme",  kuinkakohan monta konvehtia pitäisi syödä, jotta humaltuisi. Rommi ja konjakki maistuivat hyvältä suklaakuorrutteen sisällä.

Liitulaku

2113535.jpg

Mustat karkit on ihan ehdottomia karkkipussissa. Liitulakut on ihanan rapeita ja hyviä. Muistan vanhan liitulaku-tv-mainoksen, jossa opettaja veti kirkuvalla liidulla läpi liitutaulun, ja se kuulosti hirveältä. Mutta lakut maistuivat ihanilta hedelmäkarkkien seassa.  

Syrlingar

2113543.jpg

Seka syrlingar-hedelmäkarkit että salmingar-salmiakit oli ihan vakioina karkkipussissa. Minun pussissani on aina yhtä paljon mustia etta hedelmäkarkkeja. Muistan, kun ostettiin näitä pikkukiekkoja kiskalta 10 pennillä. Eli markalla 10 kpl. Kylän kiskalla oli vanha mies, joka laittoi irtokarkit sellaiseen sanomalehdestä tehtyyn tuuttiin, joka oli niin hauska - tosin samalta kiskalta karkit myydään nykyään muovipusseissa.

Vaahtosieni

2115350.jpg

Sienet oli myös vakioita karkkipussissa. Ihanan kevyitä ja pehmeitä.

Turkinpippurit

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

2115343.jpg

Pitääko tätä eritellä? Klassikko, joka on niin vahvaa, ettei sitä kestä, ja se naarmuttaa kitalaen. Silti syntisen hyvää!

 

Kuvat ovat CandyKingin sivuilta.

Haastan seuraavat blogit samaan tehtävään:

Olisi hauska, jos ehtisitte osallistua!

 

Meemin säännöt:
1. Valitse vähintään viisi irtokarkkilaatua, jotka valitsisit oikeastikin karkkipussiisi.
2. Ota karkeista joko itse kuvat tai nappaa ne netistä ja julkaise ne blogissasi.
3. Tämän jälkeen haasta vähintään kolme ihmistä tekemään tämä meemi, ja linkkaa heidän blogeihinsa. Voit haastaa myös useamman! Koita arvata, mistä nameista he tykkäävät.
4. Halutessasi voit vielä selvittää sanallisesti valintojasi...