Suomen jouluherkut tuli syötyä viime vuoden malliin, ja notkuvista joulupöydistä siirryimme Ranskan maalle, jossa Garam Masala vietti uutta vuotta Eiffel-tornin juurella.

Ranskalaisen ruoan lihapitoisuus tuli todettua joka paikassa, mutta onneksi löysimme joka paikasta jotakin meille sopivaa.

Hotelliaamiaisella nautimme tyypillisesti ranskalaisittain vaaleata leipää voilla, tuoreita croissantteja, tuoremehua sekä lämpimiä juomia.

Pariisissa oli kovasti kutsuvia pieniä kahviloita ja bistroja, kuten veljeni suosittelema Nuchesse Anne. Tämä kahvila on kuuluisa letuistaan (crepes), joista maistoin appelsiini-sitruunan makuista. Mieheni valitsi munakkaan, joka oli kuulemma erittäin hyvää.

Illalliset olivat monesti huomattavasti edullisempia kuin Suomessa. 11 eurolla sai kolmen ruokalajin illallisen ravintolassa. Tälläisen illallisen nautimme eräänä iltana:

Alkuruoaksi sekavihannessalaatti, pääruoaksi pizza/pasta ja jälkiruoaksi crème brulee.

Crème brulee oli pieni pettymys, sillä se maistui aika munaiselta. Ehkäpä laadukkaammasta ravintolasta olisi saanut paremman.

Leipomoita (boulangerie) löytyy Pariisista lähes joka kulmalta, mutta valitettavasti niissä tarjotaan harvemmin kahvia ja niissä voi harvemmin istuskella. Louvren kahvilassa tuli tosin maisteltua paikallisia leivonnaisia, muffinseja ja suklaatuulihattuja (éclair).

Patonkeja tuli tosiaan syötyä useampaan otteeseen, sillä jokaisella ruoalla tarjottiin leipää. Vaalea leipä alkoi vähän pursuta korvista ulos loman aikana… Joka tapauksessa, tämä lounaspatonki oli herkullinen ja mieheni ylisti aitojia ranskalaisia perunoita (frites), jotka ovat tosiaan Ranskassa parempia kuin missään.

Uutena vuonna löysimme Latinalaisesta korttelista (joka oli kuin ravintolaparatiisi) meksikolaisen ravintolan, jossa söimme juustonachoja ja täytettyä enchiladaa. Pariisin uusi vuosi oli todella riemukas ja juhlava.

Viimeisenä iltana maistoin salaattia (salade au chevre et au pain) vuohenjuustoleivällä, joka oli parhain ruokakokemukseni kolmen päivän ajalta.

 

 

Hyvää uutta vuotta kaikille! Bonne nouvelle annee!