En ole bloggaillut sisustuksesta pitkään aikaan, joten päätin esitellä teille olohuoneemme tällä kertaa.

Tervetuloa sisään!

Asuntomme aukeaa tyypillisesti intialaisittain suoraan olohuoneeseen. Eteistä (vai pitäisikö sanoa eteisaluetta) valaisee Kodin Anttilan valaisin. Olemme tuoneet aika paljon sisustusesineitä Suomesta ja ulkomailta, ja siksi saattaa näyttää tutulta silloin tällöin ;-)

Ovelta näkyy siis koko olohuone, suoraan ranskalaisille oville, jotka johtavat parvekkeelle. Nuo ovet tuovat mukavasti valoa huoneistoomme, vaikka kuvassa ei ehkä siltä näytäkään.

L-sohvamme on melko uusi, ja teetimme sen mittatilaustyönä, kuten suurimman osan huonekaluistamme. Valitsimme siis koon ja värin, ja tilasimme myös tuollaisen jättirahin (tosin se voisi olla hieman matalampi). Maalaus on mieheni käsialaa, yritimme mätsätä sen väriskaalaamme.

Ruokailuryhmämme on niin ikään teetetty, ja se oli kumipuuta, jonka maalautimme saman väriseksi kuin kaikki muutkin huonekalumme, eli tiikin väriseksi. Kukkatarran  ostimme Dubain Ikeasta.

Verhot ovat intialaista käsityötä. Intiassa on mitä ihanampia kankaita, joten mitä niitä ulkomailta tuomaan. Valkoiset verhot ovat ns. appliqueetä eli kaksinkertainen kangas, johon kuvioita tuovat ylemmän kankaan reiät. Mustavalkoiset verhot ovat painettuja.

 

Verhojen takaa näkyy parveke, joka on itse asiassa suurempi kuin miltä näyttää. Parvekkeella meillä on rottinkisohvasetti, jota kissa  (oik.) mielellään raaviskelee. (!!!)

Kirjahyllyn teetimme kokonaan mittatilauksena. Halusimme hyllyyn ehdottomasti lasiovet, sillä täällä kirjat pilaantuvat nopeasti pölyn takia. Hyllyn ideana on se, että hylly koostuu neljästä kuutiosta, jotka on ladattu päällekkäin. Täällä kun ei Lundia-ihmeitä ole, niin tämä on melko helposti toteutettava malli, jota voi jatkaa uusilla kuutioilla aina tarpeen mukaan. Pitänee tilata uusi kuutio tai kaksi piakkoin, sillä kirjahyllymme on jo enemmän kuin täynnä!

Näkymä toiselta puolen olohuonetta, jossa käytävää koristavat ihanat Muchan taidekortit, jotka bongasin Pariisin Montmartrelta. Ikean puukehyksiä löysin Valtterin kirpparilta eurolla neljä kpl.

Divaani tyynyineen on hyvin tyypillinen huonekalu intialaisissa kodeissa, ja se onkin ehkä intialaisin elementti kodissamme. Tiikkipuinen divaani on käytetty, ja ostimme sen 50 eurolla entisiltä naapureiltamme. Divaanin ylläoleva maalaus on mieheni tekemä. Nurkassa on TV-kaappimme.

Tiikkisen TV-kaapin teetimme niinikään mittatilaustyönä TV:mme ym. koon mukaan. TV:n alla DVD sekä digiboksi, niiden alla CD-levyt, ja DVDt laatikoissa, kajarit ja alla olevassa kaapissa säilytämme aikakauslehtiä. Mukavaa, kun TV:tä ei aina tarvitse tuijottaa, vaan katselun jälkeen sen voi sulkea ovien taakse odottelemaan seuraavaa kertaa :)

Tällaista meillä!

Kiinnostavatko nämä sisustusjutut muuten vai jatkanko ruokalinjalla?