Sain ystävältäni Virvalta tällaisen mukavan italialaisen reseptin. Tuoreista tomaateista tehtynä kastikkeesta tuli tosi herkullista!

Tarvitset:

  • 350 g jauhoisia perunoita halkaistuna
  • 75 g jauhoja, lisäksi työpöydälle
  • 3/4 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 2 rkl oljyä
  • 1 iso sipuli pilkottuna
  • 2 valkosipulikynttä murskattuna
  • 400g tomaattimurskaa (tai 4-5 tomaattia ja 1 dl tomaattisosetta)
  • 1/2 kasvisliemikuutio liuotettuna 1 dl:aan vettä
  • 2 rkl tuoretta basilikaa suikaleina
  • Kokonaisia basilikanlehtiä koristeluun
  • Suolaa ja pippuria


1. Keitä perunoita 12-15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä.
2. Kuori ja muhenna jäähtyneet perunat, sekoita joukkoon suolaa, pippuria, jauhot, leivinjauhe ja oregano ja vaivaa käsin kiinteäksi taikinaksi.
3. Muotoile perunataikina n. 2 1/2 cm paksuiksi pötköiksi. Leikkaa siitä n. 2 1/2 cm paksuja paloja. Jauhota kädet, aseta yksi taikinapala kerrallaan etusormelle ja paina päältä haarukalla lyttyyn.
4. Kiehauta kattilallinen vettä ja keitä mykyjä (gnocchi) erissä 2-3 min. Kypsyttyään ne nousevat pintaan. Valuta ja pidä lämpiminä.
5. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota sipulia ja valkosipulia 3-4 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi ja keitä 10 min. Mausta suolalla ja pippurilla.
6. Sekoita basilikasuikaleet tomaattikastikkeeseen ja kaada kastike valmiiden mykyjen päälle.
7. Koristele basilikalla ja vastajauhetulla mustapippurilla ja ripottele päälle parmesania.