Maukas kastike riisille kolmesta eri linssistä.
Tarvitset:
- 1 dl urad dahlia (mustia linssejä)
- 2/3 dl chana dalia (paksuja keltaisia linssejä)
- 2/3 dl rajmaa (kidneypapuja)
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 sipulia
- 3 tomaattia
- 2 vihreätä chiliä
- ½ dl tuoretta korianteria
- Öljyä
- Mausteita:
1 tl chilijauhetta
2 tl juustokuminajauhetta
1/3 tl kurkumaa
Maun mukaan suolaa
Kolmen linssin seos n äytti hienolta ennen keittoa - melkein kuin karkeilta!
Valmistelut:
- Pese linssit ja liota niitä vedessä yön yli.
- Keitä linssit pehmeiksi vedessä (n. 7 dl), jossa on suolaa ja hyppysellinen kurkumaa. Painekattilassa keitto käy sukkelasti.
- Hienonna valkosipuli.
- Soseuta sipulit ja tomaatit erikseen.
- Leikkaa chilit kahteen palaan pituussuuntaan.
- Pilko korianteri pieneksi silpuksi.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Kuullota valkosipulimurskaa, sipulisosetta ja chilejä pannulla, kunnes seos alkaa olla kullankeltaista.
- Lisää sekaan chilijauhe sekä kuminajauhe, ja sekoita hyvin.
- Kaada sekaan tomaattisose ja maun mukaan suolaa. Paista korkealla lämmöllä n. 3-4 minuutin ajan.
- Lisää keitetyt linssit keitinvesineen sekä korianteri, sekoita hyvin, ja hauduta n. 5-7 minuutin ajan.
- Tarjoa kuumana.
Kommentit