Maukas kastike riisille kolmesta eri linssistä.


Tarvitset:

  • 1 dl urad dahlia (mustia linssejä)

  • 2/3 dl chana dalia (paksuja keltaisia linssejä)

  • 2/3 dl rajmaa (kidneypapuja)

  • 3 valkosipulin kynttä

  • 2 sipulia

  • 3 tomaattia

  • 2 vihreätä chiliä

  • ½ dl tuoretta korianteria

  • Öljyä

  • Mausteita:

1 tl chilijauhetta

2 tl juustokuminajauhetta

1/3 tl kurkumaa

Maun mukaan suolaa



Kolmen linssin seos n äytti hienolta ennen keittoa - melkein kuin karkeilta!


 

Valmistelut:

  • Pese linssit ja liota niitä vedessä yön yli.
  • Keitä linssit pehmeiksi vedessä (n. 7 dl), jossa on suolaa ja hyppysellinen kurkumaa. Painekattilassa keitto käy sukkelasti.
  • Hienonna valkosipuli.

  • Soseuta sipulit ja tomaatit erikseen.

  • Leikkaa chilit kahteen palaan pituussuuntaan.

  • Pilko korianteri pieneksi silpuksi.


 

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Kuullota valkosipulimurskaa, sipulisosetta ja chilejä pannulla, kunnes seos alkaa olla kullankeltaista.

  • Lisää sekaan chilijauhe sekä kuminajauhe, ja sekoita hyvin.

  • Kaada sekaan tomaattisose ja maun mukaan suolaa. Paista korkealla lämmöllä n. 3-4 minuutin ajan.

  • Lisää keitetyt linssit keitinvesineen sekä korianteri, sekoita hyvin, ja hauduta n. 5-7 minuutin ajan.

  • Tarjoa kuumana.