1248761095_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kikhernejauhosta valmistettu höyrystetty suolainen kakku.

Dhokla on tyypillinen osa ateriaa luoteis-Intiassa, mutta on yleinen myös snackinä. Dhoklasta tulee hieman mieleen leipä, mutta koostumukseltaan se muistuttaa enemmän kakkua. Dhoklat ovat helppo valmistaa ja maistuvat hyvältä erilaisten chutneyjen kera.

Taikinaa varten tarvitset:

  • 3 dl kikhernejauhoa

  • 1 ½ tl suolaa

  • n. 2 ¼ dl vettä

  • 1 ½ tl hedelmäsuolaa (voinee korvata soodalla)

Tadkaa (mausteöljyä) varten tarvitset:

  • 1-2 rkl öljyä

  • 1 tl tummia sinapinsiemeniä

  • Muutama currynlehti

Koristelua varten:

  • Tuoretta korianteria

Kostutusta varten:

  • ½ dl vettä

  • 1-2 tl sokeria  

Valmistus mikroaaltouunissa:

  • Sekoita ainekset hyvin yhteen hedelmäsuolaa lukuunottamatta. Taikinan tulee olla juoksevaa - lisää tarvittaessa vettä.

  • Voitele mikroaaltouunivuoka öljyllä.

  • Juuri ennen uuniin laittoa, lisää hedelmäsuola ja sekoita uudelleen.

  • Kaada taikina vuokaan, ja lämmitä mikroaaltouunissa täydellä teholla n. 3 minuutin ajan.

  • Valmista tadka: lämmitä öljy pannulla, ja paista sinapinsiemeniä ja currynlehtiä öljyssä hetken ajan niitä ruskistamatta.

  • Kaada tadka dhoklakakun päälle.

  • Jos kakku on liian kuiva (sen tulisi olla ilmava), kaada päälle vielä lämmitetty sokerivesi.
  • Leikkaa taikina veitsellä n. 9 palaksi, ja koristele korianterinlehdillä.

  • Tarjoa esim. tamarindichutneyn ja/tai korianterichutneyn kera (kuvassa).