Rapeat uunissa valmistetut chapatit.
Autenttisimmat tandoori rotit valmistettaisiin perinteisessä tandoor-uunissa, mutta tällä kokeilulla tuli kotioloissa ihan ok roteja, vaikka ei ihan ravintolavertoisia olisikaan.
Tarvitset:
- 3 dl sämpyläjauhoja
- 1 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl ajwainia (koptilainen kumina)
- Vettä
Valmista taikina:
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada sekaan öljy, ja sekoita. Ala vaivata lisäten vettä vähitellen, kunnes taikina on tasaista ja alkaa irrota kulhon reunoista. Taikina saisi olla kuitenkin pehmeätä.
- Peitä taikina ja anna sen seistä jonkin aikaa, ennen kuin alat leipoa.
Leivo leivät:
- Leivo taikinasta pitkä rulla, ja jaa taikina veitsellä n. 8 osaan. Pyörittele paloista palloja, ja litistä ne kämmenellä alas.
- Aseta alustalle hieman jauhoja, ja leivo palloista pieniä (n. 13 cm halkaisijaltaan) pyöreitä leipiä. Jätä leivät kuitenkin paksuiksi (toisin kuin ohuet chapatit, jotka paistetaan pannulla). Pidä leivät kannen alla, etteivät ne kuivu.
Paista leivät:
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Ennen kuin asetat leivät ritilälle, sivele molemmille puolille hieman vettä.
- Aseta leivät ritilälle paistumaan. Käännä kerran-pari paiston aikana. Valmiit leivät pullistelevat, ovat vaaleita ja niissä on tummia laikkuja.
- Aseta leivät kankaalla peitettyyn ilmatiiviiseen astiaan tarjottavaksi. Voitele ne rasvalla, ja tarjoa minkä tahansa subzin kanssa.
Kommentit