Kikhernemuhennos, jota syodään usein paistettujen puri-leipien kera (chola puri). Mieheni suosikkiruokaa!
Tarvitset:
· N. 300g kikherneitä
· 2 sipulia
· 2 tomaattia
· 1 ½ tl inkivääri-valkosipulitahnaa
· Vettä
· Tuoretta korianteria
· Öljyä
Mausteita:
Suolaa maun mukaan
1½ tl kuminansiemeniä
½ tl asafoetidaa
½ tl kurkumaa
1 tl chillijauhetta
1 ½ tl korianterijauhetta
1 tl garam masalaa
1 tl amchooria
Valmistelut:
· Liota kikherneitä vedessä yön yli.
· Kikherneiden esikeitto tapahtuu nopeiten painekattilassa. Jos sinulla ei ole painekattilaa, niin normaalissa kattilassa keittämiseen kannattaa varata parisen tuntia aikaa.
· Laita painekattilaan vettä, kikherneet, kurkuma ja 1 tl suolaa. Sekoita hyvin, ja kiehuta. Kun kattila on tullut kiehumispisteeseen, keitä keskilämmöllä n. 20 min. ajan.
· Soseuta tomaatit ja sipulit yhdessä.
· Silppua tuore korianteri pieneksi silpuksi.
Valmistus:
· Lämmitä öljy pannulla. Ruskista kuminansiemenet öljyssä tummanruskeiksi.
· Lisää inkivääri-valkosipulitahna. Kun se on ruskeaa, lisää asafoetida ja sekoita hyvin.
· Kaada pannulle tomaatti-sipulisose.
· Lisää soseeseen chillijauhe ja korianterijauhe ja sekoita hyvin. Anna hautua matalalla lämmöllä, kunnes öljy on erottautunut seoksesta.
· Kaada seokseen kikherneet keitinvesineen ja mausta seos suolalla. Anna hautua keskilämmöllä n. 10 min. ajan.
· Lisää amchoor ja garam masala, ja sekoita hyvin. Anna hautua vielä kymmenisen minuuttia.
· Koristele korianterinlehdillä ja lisää halutessasi sitruunamehua.
Kommentit