
Muhennos riisistä ja linsseistä.
Helpoin tietämäni intialainen resepti ja herkullinen hätävara silloin, kun jääkaappi on tyhjillään ja jotain pitää saada tehtyä nopeasti!
Tarvitset:
- Kourallisen riisiä
- Kourallisen moong dhalia (ohuita keltaisia ja vihreitä linssejä)
- Vettä
- 2/3 tl kurkumaa
- 2/3 tl suolaa
- 1 rkl voita tai margariinia
Valmistelut:
- Pese linssit ja riisinjyvät.
Valmistus:

Painekattilani
- Aseta riisi ja linssit painekattilaan.
- Lisää vettä – mittaa sormella veden syvyys – lisää vettä sen verran, että se yltää sormen ensimmäiseen nikamaan saakka.
- Lisää sekaan kurkuma ja suola, ja sekoita.
- Sulje kattila ja kiehuta n. 5 minuutin ajan.
- Kun paine on loppunut kattilasta, avaa kattila ja lisää hieman vettä. Keitä khichdia ilman kantta vielä parisen minuuttia ja sekoita mukaan rasva (oikeaoppisimmin gheetä, itse käytän margariinia).
- Syö lusikalla!
Kommentit