Eli tuttavallisemmin suklaahippukeksejä.
Työpaikallamme järjestimme isot nyyttikestit, jonne kukin työntekijä toi jonkin valmistamansa ruokalajin. Meitä on yli kuusikymmentä, joten voitte kuvitella, miten hienon lounaan saimme aikaiseksi! Tarjolla oli muutama liharuoka, paljon erilaisia kasvisruokia, jälkiruokia, makeisia, mehua ja limsaa – intialaisia ruokia, länsimaista ja värimerellistä, tuttuja ja uusia tuttavuuksia. Nautimme kovasti erilaisten herkkujen maistelusta ja yhdessäolosta. Ruokaa jäi lopuksi jäljelle niin paljon, että kutsuimme myös työpaikkamme apurit – siivoojat, puutarhurit jne. kaikki syömään.
Minä toin tarjolle porkkanakakkua, joka saavutti suuren suosion, sekä näitä kovasti subwayn suklaahippukeksejä muistuttavia keksejä. Näihin jää koukkuun eli jos syö yhden, syö toisenkin, ja kolmannen, ja...
Mitat ovat hieman oudohkoja, sillä ne on englannin kupeista käännetty.
Tarvitset:
  • 2 ½ dl voita t. margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • Paketillinen suklaahippuja (voi korvata murskatulla suklaalla)
Valmistus:
  • Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  • Vaahdota yhteen sulanut voi ja sokerit.
  • Lisää kananmunat yksitellen samalla hyvin sekoittaen.
  • Yhdistä eri astiassa jauhot, vanilja, sooda sekä suola ja kaada muna-sokeriseokseen vähitellen samalla varovaisesti puulastalla käännellen.
  • Lopuksi lisää suklaahiput taikinaa käännellen.
  • Ota taikinasta ruokalusikalla könttejä, ja aseta ne pellille leivinpaperin päälle niin, että niiden välillä on muutama cm välimatkaa.
  • Paista n. 10 min. ajan vaaleanruskeiksi ja anna keksien jäähtyä n. 10 min. ajan ennen tarjoamista, kunnes ne kovettuvat hieman.